Veel van wat er binnen de muren van de paleizen gebeurt, komt nooit naar buiten. Maar alleen al met wat er het afgelopen jaar wél bekend is geworden, kan 2017 als een zeer bewogen jaar voor de royals worden betiteld.

Zijn aanwezigheid op een feestje in de Chinese ambassade ter ere van de 90e verjaardag van China’s Volksbevrijdingsleger, bracht de Belgische prins Laurent in grote problemen. Hij had geen toestemming gevraagd, waarop hij door een boze premier Charles Michel werd ontboden.

Regels
Laurent houdt zich al lange tijd niet aan de regels, en is eerder te verstaan gegeven dat hij zo een deel van zijn toelage kwijt kan raken. De prins zegde de afspraak met de premier echter af omdat hij ziek was.

Psychiatrisch ziekenhuis
De Vlaamse royaltyjournalist Hilde Sabbe vertelde aan Story dat dát geen smoes was: ‘Laurent was al een week in het diepste geheim opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis La Ramée in Ukkel, een deelgemeente van Brussel. De prins was daar in 2014 ook enige tijd opgenomen, toen hij leed aan psychiatrische klachten.’ 

Dit artikel komt uit Story 52. De Story ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde

Koningin Elizabeth heeft haar gezicht laten tijdens London Fashion Week. Normaal gesproken geeft ze tijdens het evenement geen acte de présence, maar omdat ze gevraagd is om een award uit te reiken maakte Elizabeth een uitzondering.

Het levert in ieder geval leuke beelden op. De koningin, die niet per se een mode-icoon is maar wel gerespecteerd wordt vanwege haar harde werken, zit 'gewoon' tussen de grote modehelden. Ze zat er in ieder geval niet zomaar. Elizabeth had een belangrijke taak te volbrengen: ontwerper Richard Quinn de Queen Elizabeth II Award for British Design uitreiken.

Als de Queen front row zit, zoals dat heet, ziet dat er zo uit:

Beeld: ANP