Veel van wat er binnen de muren van de paleizen gebeurt, komt nooit naar buiten. Maar alleen al met wat er het afgelopen jaar wél bekend is geworden, kan 2017 als een zeer bewogen jaar voor de royals worden betiteld.

Article continues after the ad

Zijn aanwezigheid op een feestje in de Chinese ambassade ter ere van de 90e verjaardag van China’s Volksbevrijdingsleger, bracht de Belgische prins Laurent in grote problemen. Hij had geen toestemming gevraagd, waarop hij door een boze premier Charles Michel werd ontboden.

Regels
Laurent houdt zich al lange tijd niet aan de regels, en is eerder te verstaan gegeven dat hij zo een deel van zijn toelage kwijt kan raken. De prins zegde de afspraak met de premier echter af omdat hij ziek was.

Psychiatrisch ziekenhuis
De Vlaamse royaltyjournalist Hilde Sabbe vertelde aan Story dat dát geen smoes was: ‘Laurent was al een week in het diepste geheim opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis La Ramée in Ukkel, een deelgemeente van Brussel. De prins was daar in 2014 ook enige tijd opgenomen, toen hij leed aan psychiatrische klachten.’ 

Dit artikel komt uit Story 52. De Story ligt nu in de winkel.

Beeld: ANP