We waren natuurlijk enorm afgeleid door Meghan Markle’s knots van een verlovingsring, maar als je iets langer naar de verlovingsfoto’s kijkt valt nog iets anders op: de wat opmerkelijke lichaamshouding van prins Harry. 

De prins poseert op de foto met zijn hand verstopt achter zijn jasje. En dat is niet de eerste keer dat Harry zo gaat staan; op talloze officiële foto’s poseert hij terwijl hij zijn hand een tikje krampachtig achter zijn colbert houdt. Toeval? Volgens lichaamstaal-expert Traci Brown niet.

Gewoonte

“Ten eerste is het een gewoonte. Hij is al best vaak zo gezien. Hij schermt op deze manier zijn vitale organen af, waarmee hij eigenlijk zegt dat hij niet 100% op zijn gemak is in de situatie. En wie zou dat wel zijn met al die fotografen om je heen en mensen die je nauwlettend bekijken?”

Article continues after the ad

Ongemakkelijk

Volgens lichaamstaal-expert Blanca Cobb is het ook zijn manier om op z’n hoede te blijven in een publieke omgeving. “Door zijn arm op zijn buik te plaatsen creëert hij een barrière tussen hemzelf en iets dat hem ongemakkelijk maakt. In dit geval is dat op de foto gaan.” Ze voegt daaraan toe dat het ook een manier kan zijn om te laten zien dat hij niet alleen zichzelf beschermt, maar ook zijn verloofde.

Nerveus

Wanneer prins Harry zijn hand niet op z’n buik heeft, wordt hij vaak friemelend aan zijn jasje gespot. “Wanneer mensen aan hun kleding plukken, zijn ze meestal niet op hun gemak en een beetje nerveus. Aangezien hij vaak wordt gezien terwijl hij dit gebaar maakt, beseft hij waarschijnlijk niet eens dat hij het doet.”

Beeld: ANP, Brunopress | Bron: Libelle