We waren natuurlijk enorm afgeleid door Meghan Markle’s knots van een verlovingsring, maar als je iets langer naar de verlovingsfoto’s kijkt valt nog iets anders op: de wat opmerkelijke lichaamshouding van prins Harry. 

De prins poseert op de foto met zijn hand verstopt achter zijn jasje. En dat is niet de eerste keer dat Harry zo gaat staan; op talloze officiële foto’s poseert hij terwijl hij zijn hand een tikje krampachtig achter zijn colbert houdt. Toeval? Volgens lichaamstaal-expert Traci Brown niet.

Gewoonte

“Ten eerste is het een gewoonte. Hij is al best vaak zo gezien. Hij schermt op deze manier zijn vitale organen af, waarmee hij eigenlijk zegt dat hij niet 100% op zijn gemak is in de situatie. En wie zou dat wel zijn met al die fotografen om je heen en mensen die je nauwlettend bekijken?”

Ongemakkelijk

Volgens lichaamstaal-expert Blanca Cobb is het ook zijn manier om op z’n hoede te blijven in een publieke omgeving. “Door zijn arm op zijn buik te plaatsen creëert hij een barrière tussen hemzelf en iets dat hem ongemakkelijk maakt. In dit geval is dat op de foto gaan.” Ze voegt daaraan toe dat het ook een manier kan zijn om te laten zien dat hij niet alleen zichzelf beschermt, maar ook zijn verloofde.

Nerveus

Wanneer prins Harry zijn hand niet op z’n buik heeft, wordt hij vaak friemelend aan zijn jasje gespot. “Wanneer mensen aan hun kleding plukken, zijn ze meestal niet op hun gemak en een beetje nerveus. Aangezien hij vaak wordt gezien terwijl hij dit gebaar maakt, beseft hij waarschijnlijk niet eens dat hij het doet.”

Beeld: ANP, Brunopress | Bron: Libelle 

Auteur Oscar van den Boogaard beweert een buitenechtelijk kind van prins Bernhard te zijn, maar mocht het Nederlandse koningshuis een DNA-onderzoek eisen dan zou hij dat met moeite overwegen.

Waarheid

"Gedwongen worden zou me zwaar vallen, het zou mijn soevereiniteit in het gedrang brengen, maar ik vind het een overweging waard. Laster is mijn verhaal overigens niet", zegt Van den Boogaard in een interview in het Belgische tijdschrift Humo. "Met mijn waarheid breng ik noch de koninklijke familie, noch de monarchie in diskrediet. Het is een verhaal over de liefde!"

Kindsoldaat

Boogaards "verhaal over de liefde" heeft betrekking op zijn net verschenen boek Kindsoldaat. Met de historische roman wil de 53-jarige schrijver uiteenzetten hoe de verhoudingen tussen zijn moeder, prins Bernhard en Boogards 'echte' vader er precies uitzagen. De vader bij wie Boogaard opgroeide, werkte in de staf van Bernard. Boogaards moeder was in de jaren vijftig werkzaam aan het hof van Juliana.

Angst

De Nederlandse schrijver voorspelt dat een mogelijk DNA-onderzoek bij prinses Beatrix niet in goede aarde zou vallen."Ik denk dat een familie het heel onprettig vindt als zoiets gebeurt. Ze zitten daar absoluut niet op te wachten. Ik kan me ook de angst voorstellen dat ik het juridisch hard zou proberen te maken (...) Ik zou Beatrix wel willen ontmoeten, ook al heb ik haar door de hele situatie tot nu toe altijd een enge vrouw gevonden."

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl

Met tranen in haar ogen, maar met een glimlach op de lippen, heeft de Deense koningin Margrethe II afscheid genomen van haar overleden echtgenoot prins Henrik. De Deense koninklijke familie was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst in de Slotskirke Christiansborg. Prins Henrik stierf vorige week dinsdag op 83-jarige leeftijd na een ernstige ziekte.

Ceremonie

De prins wilde geen staatsbegrafenis, dus waren er slechts zestig gasten uitgenodigd voor de ceremonie in Kopenhagen. Afgezien van de koninklijke familie, zijn Franse familie en medewerkers van het hof, waren er weinig officiële gasten.

Crematie

Prins Henrik wordt gecremeerd. Hij wilde niet begraven worden in de kathedraal van Roskilde, in tegenstelling tot de Deense koninklijke familie. Dit besloot hij uit onvrede over zijn achterstelling in het koningshuis, waar hij protocollair na zijn vrouw en zoon kroonprins Frederik kwam, en het niet verlenen van de titel 'koning-gemaal'. Een deel van zijn as wordt uitgestrooid over de zee, een ander deel komt in een urn in de tuin van kasteel Fredensborg. Daar had de prins de laatste uren voor zijn dood doorgebracht.

Tekst & beeld: ANP