De kerstcadeautjes onder de boom in Buckingham Palace kunnen ook dit jaar natuurlij niet ontbreken. Queen Elizabeth zorgt dan ook dat iedereen een verrassing mag uitpakken.

En daarvoor is ze niet bang haar portemonnee te trekken. Ze maakt namelijk 30.000 pond (ongeveer 35.000 euro) vrij voor wel 620 cadeautjes voor niet alleen familieleden, maar ook voor haar staf. 

Article continues after the ad

Rij

En het in ontvangst nemen van cadeaus door haar medewerkers gaat allemaal vrij formeel. Zo'n twee weken voor kerstmis moeten ze zich melden bij Buckingham Palace. Daarna moet de staf zich opstellen in een rij en krijgen ze om de beurt een cadeautje van de koningin en ook een kort bedankje. Dat vertelt een voormalig medewerker. Het presentje? Meetal iets uit de cadeauwinkel van Buckingham Palace.

Online

Toch is er wel íets veranderd in deze traditie. Want waar Elizabeth eerst nog alles tentoon liet stellen, bestelt haar assistent nu alles eigenlijk online. 'Het was vroeger net haar eigen warenhuis. Maar dat gebeurt nu niet meer. Dat is iets waar ze haar energie niet meer aan moet besteden nu ze ouder wordt.'

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.