Onlangs moest de BBC een flinke schadevergoeding betalen aan de voormalige nanny van William en Harry. Het ging om geruchten dat Tiggy Legge-Bourke destijds zwanger zou zijn geweest van prins Charles en een abortus liet plegen. Zelfs Diana was ervan overtuigd dat haar man een affaire had met het kindermeisje.  

Halverwege de jaren 90 woedde er een felle strijd tussen prins Charles en prinses Diana. Nadat het stel was gescheiden van tafel en bed had Charles kindermeisje Tiggy Legge-Bourke aangenomen, wat de ruzie tussen de echtelieden alleen maar aanwakkerde. Naar verluidt was Diana vreselijk jaloers op Tiggy en begon ze een haatcampagne tegen haar. Nu, vele jaren later, krijgt de voormalige nanny eindelijk de gerechtigheid waarnaar ze al die tijd verlangde. Ze ontvangt van de BBC een schadevergoeding van 116.000 euro, omdat journalist Martin Bashir het gerucht de wereld in had geholpen dat Tiggy zwanger was van prins Charles en een abortus had laten plegen. Bashir interviewde prinses Diana in 1995 voor het beruchte Panorama tv-interview. Naar later bleek had hij de prinses onder valse voorwendselen overgehaald om daaraan mee te werken. Vorig jaar werd bekend dat de journalist Diana onder meer een gefabriceerde factuur van Tiggy’s abortus had laten zien. Het bevestigde wat Diana al jaren vermoedde: Charles had nooit van haar gehouden. 

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.