De Queen moet ondertussen wel honderdduizend mensen hebben ontmoet. Toch zijn er bepaalde dingen die je beter niet kunt doen. Zo voorkom je dat je de koningin misschien wel per ongeluk beledigt.

Lees ook: Koningin Elizabeth drinkt wel zoveel cocktails op een dag

1. Niet aanraken

Het protocol zegt dat iedereen die the Queen voor het eerst ontmoet, moet wachten tot de koningin haar hand uitstrekt. En ook daarna moet het contact tot een minimum beperkt worden. Niet knuffelen en kussen dus.

2. Niet zitten

Zodra de koningin een kamer binnenkomt, moet iedereen opstaan om haar te begroeten. Het is ook regel dat je niet weer gaat zitten tot zij ook zit. 

3. Niet maar wat staan

Mensen uit het Verenigd Koninkrijk moeten netjes buigen of door de knieën gaan, afhankelijk van of ze een man of een vrouw zijn. Amerikaanse burgers hoeven alleen de hand te schudden. 

4. Niet casual

Het is niet de bedoeling dat je casual naar de koningin komt. Dress to impress is de regel en als er een dress code is, volg die dan.

5. Niet zonder cadeau

Aankomen zonder cadeau is niet alleen onbeleefd, het is ook nog eens verplicht als je bij de koningin op bezoek gaat. Het presentje moet wel geschikt zijn en passen bij de gelegenheid. 

6. Niet een bijnaam gebruiken

Ook al heb je misschien het gevoel dat je the Queen al haar hele leven kent, het is niet de bedoeling dat je haar aan gaat spreken met een bijnaam. Want onthoud: zij kent jou pas net. Als je haar voor het eerst ontmoet, gebruik dan 'Your Majesty'. De rest van het gesprek kun je haar 'Ma'am' noemen, behalve bij vertrek, dan is het weer 'Your Majesty'.

7. Niet praten tenzij ze tegen jou praat

Hier gebruik je dezelfde regel als degene die mensen voor kleine kinderen gebruiken. Je praat pas als de koningin het initatief heeft genomen. Zo kan Elizabeth zelf beslissen of ze door wil gaan met het gesprek, of er stilletjes aan genoeg van heeft.

8. Niet achterblijven

Als je naast de koningin loopt, houd dan hetzelfde tempo aan. Zo kun je de koningin ook introduceren aan mensen mocht dat nodig zijn. 

9. Niet eerst eten

Ook al ziet het eten er nog zo lekker uit, het is gebruik dat de koningin het eerste hapje neemt om het diner te openen. Zodra zij klaar is met eten, betekent dat ook dat jij je mes en vork neer moet leggen.

10. Niet je thee slurpen

Sinds de Britten thee zowat opgenomen hebben in hun cultuur, is het belangrijk dat je je thee drinkt zoals de koningin dat doet. Houd het kopje vast als je drinkt, niet het kopje én de schotel, en slurp niet als je drinkt. Maar dat lijkt ons logisch.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP | Bron: Cosmopolitan

De Deense prins Henrik overleefd op 13 februari dit jaar. Hij werd 83 jaar. Zijn vrouw, koningin Margrethe, spreekt nu voor het eerst openlijk over deze gebeurtenis. 

Ook is het de eerste keer dat ze zonder haar man op het wijngoed zal verblijven. Hierover zegt ze: 'Ja, het is vreemd om hier te zijn zonder mijn man. Het is een waar genoegen om hier terug te keren. Ik voel me hier heel thuis en ik kom elk jaar terug.'

Steun

De koningin wil ook laten weten dat ze zich enorm gesteund voelt door de Deense bevolking na het overlijden van Henrik. 'Het was een geweldig cadeau om te ervaren hoe mensen ons steunden.'Het is nog steeds wel wennen dat haar man er niet meer is. 'Nu is het aan mijzelf en ik moet leren ermee te leven. En dat doe ik ook. Ik ben op een leeftijd waarin er veel vrienden zijn die in dezelfde situatie verkeren als ik.' Aan stoppen met werken denkt ze dan ook zeker niet, want dat is voor haar afleiding. 'Ik geniet van mijn werk. Velen van mijn leeftijd hebben geen baan. Het helpt om bezig te blijven.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Telegraaf | Beeld: Robin Utrecht (Hollandse Hoogte)

De Britse tabloids denken te weten hoe ze aan Meghan, de hertogin van Sussex, al in een vroeg stadium kunnen zien dat ze in verwachting is. Eerder in elk geval dan dat Kensington Palace een eventuele zwangerschap aankondigt of dat de echtgenote van prins Harry ruimer vallende kleding moet gaan dragen.

Door: Show.nl

Volgens The Sun en de Daily Express is het allemaal heel eenvoudig. Meghan gebruikt een chemisch product om haar van nature zeer krullende haar te ontkrullen. Dat middel wordt echter afgeraden bij zwangerschap. Dus op het moment dat Meghan haar haarstijl verandert of haar haar vaker opsteekt, weten de boulevardbladen dat ze zeer waarschijnlijk in verwachting is.

'Brazilian blowouts'

Meghan (37) heeft een aantal jaren geleden zelf verteld dat ze ‘Brazilian blowouts’ hanteert. “Mijn moeder is zwart en mijn vader is Nederlands en Iers, dus de textuur van mijn haar is heel krullend. Ik heb al een paar jaar Braziliaanse blowouts gekregen.” De Braziliaanse föhn-behandelingen omvatten een mix van keratine (een proteïne in haar en nagels) en formaldehyde, aldus The Sun. En dat houdt mogelijk een risico in voor de ongeboren vrucht.

Voorpagina

De tabloids kijken al sinds de huwelijksdag 19 mei uit naar tekenen dat Meghan in verwachting is. De hertogin heeft haar schoonzus Catherine en in 1997 overleden schoonmoeder Diana goeddeels van de voorpagina’s verdreven, al is het lastig elke dag iets ‘nieuws’ te melden terwijl Meghan en Harry geen openbare verplichtingen hebben. Gelukkig voor bladen als The Sun en Mirror zijn Meghans Amerikaanse familieleden regelmatig bereid iets lelijks over haar te zeggen of iets opmerkelijks aan te kondigen, zoals de kledinglijn die vader Thomas Markle volgens de laatste berichten wil gaan opzetten.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Show | Beeld: ANP