De Queen moet ondertussen wel honderdduizend mensen hebben ontmoet. Toch zijn er bepaalde dingen die je beter niet kunt doen. Zo voorkom je dat je de koningin misschien wel per ongeluk beledigt.

Article continues after the ad

Lees ook: Koningin Elizabeth drinkt wel zoveel cocktails op een dag

1. Niet aanraken

Het protocol zegt dat iedereen die the Queen voor het eerst ontmoet, moet wachten tot de koningin haar hand uitstrekt. En ook daarna moet het contact tot een minimum beperkt worden. Niet knuffelen en kussen dus.

2. Niet zitten

Zodra de koningin een kamer binnenkomt, moet iedereen opstaan om haar te begroeten. Het is ook regel dat je niet weer gaat zitten tot zij ook zit. 

3. Niet maar wat staan

Mensen uit het Verenigd Koninkrijk moeten netjes buigen of door de knieën gaan, afhankelijk van of ze een man of een vrouw zijn. Amerikaanse burgers hoeven alleen de hand te schudden. 

4. Niet casual

Het is niet de bedoeling dat je casual naar de koningin komt. Dress to impress is de regel en als er een dress code is, volg die dan.

5. Niet zonder cadeau

Aankomen zonder cadeau is niet alleen onbeleefd, het is ook nog eens verplicht als je bij de koningin op bezoek gaat. Het presentje moet wel geschikt zijn en passen bij de gelegenheid. 

6. Niet een bijnaam gebruiken

Ook al heb je misschien het gevoel dat je the Queen al haar hele leven kent, het is niet de bedoeling dat je haar aan gaat spreken met een bijnaam. Want onthoud: zij kent jou pas net. Als je haar voor het eerst ontmoet, gebruik dan 'Your Majesty'. De rest van het gesprek kun je haar 'Ma'am' noemen, behalve bij vertrek, dan is het weer 'Your Majesty'.

7. Niet praten tenzij ze tegen jou praat

Hier gebruik je dezelfde regel als degene die mensen voor kleine kinderen gebruiken. Je praat pas als de koningin het initatief heeft genomen. Zo kan Elizabeth zelf beslissen of ze door wil gaan met het gesprek, of er stilletjes aan genoeg van heeft.

8. Niet achterblijven

Als je naast de koningin loopt, houd dan hetzelfde tempo aan. Zo kun je de koningin ook introduceren aan mensen mocht dat nodig zijn. 

9. Niet eerst eten

Ook al ziet het eten er nog zo lekker uit, het is gebruik dat de koningin het eerste hapje neemt om het diner te openen. Zodra zij klaar is met eten, betekent dat ook dat jij je mes en vork neer moet leggen.

10. Niet je thee slurpen

Sinds de Britten thee zowat opgenomen hebben in hun cultuur, is het belangrijk dat je je thee drinkt zoals de koningin dat doet. Houd het kopje vast als je drinkt, niet het kopje én de schotel, en slurp niet als je drinkt. Maar dat lijkt ons logisch.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP | Bron: Cosmopolitan