Dat er vanwege de coronamaatregelen geen grote staatsbegrafenis komt voor prins Philip was al snel duidelijk. Er mogen slechts dertig gasten aanwezig zijn en nu is duidelijk welke royals tot deze groep behoren.

De vraag is wel nog of queen Elizabeth samen mag gaan met een familielid of dat iemand uit dezelfde bubbel naast haar plaats zal nemen. Mocht dat laatste het geval zijn, dan zal Archie Miller-Bakewell, de voormalig privésecretaris van Philip, haar begeleiden. Ook prins William, Kate zijn natuurlijk aanwezig, maar zonder hun drie kinderen.

Harry zonder Meghan

Buckingham Palace bevestigde zaterdag al dat Harry naar het Verenigd Koninkrijk zou komen voor de begrafenis. Zijn vrouw Meghan blijft achter in de Verenigde Staten. Omdat ze hoogzwanger is, is haar afgeraden om te reizen. Goede vriendin Oprah Winfrey denkt echter dat de vork anders in de steel zit. Volgens de talkshowhost is er 'iets anders aan de hand'.

Kinderen

Daarnaast maken natuurlijk Charles, Anne, Andrew en Edward hun opwachting, en ook hun partners zullen hen vergezellen. Het gaat hierbij om Camilla Parker Bowles, Timothy Laurence en Sophie van Wessex. Grote afwezige op deze lijst is Sarah Ferguson, de ex-vrouw van Andrew, maar de band tussen haar en Philip was dan ook niet echt goed te noemen. Dochters Beatrice en Eugenie zijn er wel, samen met hun mannen Edoardo Mapelli Mozzi en Jack Brooksbank. Daarnaast voegen de kinderen van Edward en Sophie, Louise Mountbatten-Windsor en James Mountbatten-Windsor, zich ook toe aan de gastenlijst. Zara Phillips met parter Mike Tindall en broer Peter Philips zijn er ook en verder nog wat neven en nichten.

Article continues after the ad

Bron: Boulevard | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.