stijlvolle prinsessen

Ze zijn amper (of nog niet eens) volwassen en zijn nu al het middelpunt van de aandacht. Deze stijlvolle prinsessen bewijzen dat niet alleen een titel, maar ook een goed gevoel voor mode erfelijk kan zijn.

Stijlvolle prinsessen

Kleine meisjes worden groot, ook binnen veel Europese koningshuizen. Zo groeien de dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima als kool (zelfs Ariane gaat al naar de middelbare school) en zijn onze zuiderburen ook een volwassen prinses rijker. Van de Nederlandse Amalia en Alexia tot de Spaanse prinses Leonor en prinses Iman van Jordanië: deze stijlvolle prinsessen wil je in de gaten houden.

Article continues after the ad

Prinses Amalia (17)

Nu de dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in hun tienerjaren zitten, krijgen ze steeds meer media-aandacht. Vooral Amalia (17) en Alexia (15) ontwikkelen zich tot stijlvolle prinsessen. Als kroonprinses verschijnt Amalia steeds vaker op de voorgrond, gekleed in leuke en soms verrassende outfits. We kunnen niet wachten om meer van haar te zien!

Prinses Alexia (15)

Niet alleen Amalia, maar ook prinses Alexia staat volop in de schijnwerpers. Alexia lijkt de passie voor mode van moeder Máxima te delen. Als echte modeprinses fotografeert ze haar outfits die ze vervolgens onder diverse schuilnamen op Instagram deelt. Haar eigen stijl is veel hipper en minder netjes dan de kleding die ze in het openbaar draagt.

Prinses Elisabeth (19)

De 19-jarige Elisabeth is geen 'typische' prinses. Ze mag er dan altijd heel chic en elegant uitzien, ook heeft de Belgische prinses een hele stoere kant. Zo is Elisabeth vorig jaar begonnen aan haar militaire opleiding. Als ze niet aan het schieten en marcheren is, dan ruilt de prinses haar militaire uniform in voor stijlvolle jurkjes en hippe accessoires zoals een haarband.

Prinses Leonor (15)

De modebewuste Spaanse koningin Letizia heeft samen met koning Felipe twee dochters, waarvan Leonor de oudste is. De prinses maakt regelmatig een verschijning tijdens koninklijke evenementen en bezoeken. Of Leonor nu het modeadvies van haar moeder opvolgt of haar eigen stijl ontwikkelt: ze weet zich altijd mooi en elegant te kleden.

Prinses Iman (24)

Prinses Iman, de dochter van koning Abudullah II en koningin Rania van Jordanië, is inmiddels al 24 jaar oud. De prinses verschijnt niet veel in het openbaar, maar houdt zo nu en dan haar moeder gezelschap tijdens werkbezoeken. Op die momenten laat Iman zien dat ze net zo modebewust is als haar moeder. Ook haar jongere zus, prinses Salma, lijkt de modegenen van koningin Rania geërfd te hebben. Echte stijlvolle prinsessen, dus!

Gravin Eloise (18)

Officieel geen prinses, maar wel een gravin: Eloise van Oranje laat haar gezicht graag zien. De 18-jarige dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien staat de laatste tijd veel in de schijnwerpers. Dat komt onder meer doordat Eloise een openbaar Instagram-account heeft en daardoor op de voet te volgen is. Daarop is ook te zien dat de gravin op de hoogte is van de laatste trends.

Beeld: Getty Images, Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.