Koningin Máxima is één van de mooiste en stijlvolste royals ter wereld. Waar ze ook wordt verwacht, de aanwezigen vragen zich altijd af: wat draagt ze? En dat kan van alles zijn; van internationale designers als Valentino en Lanvin tot ‘onze eigen’ Claes Iversen. Afgelopen week liet Máxima haar goede vriendin Mariska Dietz een paar prachtige creaties voor haar selecteren bij de jubileumshow van laatstgenoemde ontwerper. 

Niet alleen in Nederland oogst koningin Máxima veel lof met haar schitterende garderobe, ook op de internationale mode-ladder staat ze hoog aangeschreven. Naast creaties van internationale couturiers draagt ze ook vaak prachtige ontwerpen van onder anderen de Deens-Nederlandse Claes Iversen –  vooral bij belangrijke gelegenheden. Vorige week presenteerde deze befaamde couturier zijn jubileum-show, waarbij Máxima wegens andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn.

Mariska Dietz

Haar goede vriendin Mariska Dietz zat echter prominent op de eerste rij, zodat ze alle nieuwe creaties goed kon bewonderen. De band tussen Máxima en Mariska is hecht. De twee leerden elkaar kennen kort nadat Máxima een relatie kreeg met Willem-Alexander. De koning is op zijn beurt weer goed bevriend met Mariska’s echtgenoot, de steenrijke ondernemer Theo Dietz. De grootste passie die Máxima en Mariska met elkaar delen is hun liefde voor mode. Zo weet Mariska inmiddels feilloos in te schatten wat Máxima mooi vindt en wat niet. De kans is groot dat we onze koningin binnenkort zien stralen in één van de getoonde creaties. 

Article continues after the ad

Beeld: ANP