Koningin Máxima is één van de mooiste en stijlvolste royals ter wereld. Waar ze ook wordt verwacht, de aanwezigen vragen zich altijd af: wat draagt ze? En dat kan van alles zijn; van internationale designers als Valentino en Lanvin tot ‘onze eigen’ Claes Iversen. Afgelopen week liet Máxima haar goede vriendin Mariska Dietz een paar prachtige creaties voor haar selecteren bij de jubileumshow van laatstgenoemde ontwerper. 

Niet alleen in Nederland oogst koningin Máxima veel lof met haar schitterende garderobe, ook op de internationale mode-ladder staat ze hoog aangeschreven. Naast creaties van internationale couturiers draagt ze ook vaak prachtige ontwerpen van onder anderen de Deens-Nederlandse Claes Iversen –  vooral bij belangrijke gelegenheden. Vorige week presenteerde deze befaamde couturier zijn jubileum-show, waarbij Máxima wegens andere verplichtingen niet aanwezig kon zijn.

Mariska Dietz

Haar goede vriendin Mariska Dietz zat echter prominent op de eerste rij, zodat ze alle nieuwe creaties goed kon bewonderen. De band tussen Máxima en Mariska is hecht. De twee leerden elkaar kennen kort nadat Máxima een relatie kreeg met Willem-Alexander. De koning is op zijn beurt weer goed bevriend met Mariska’s echtgenoot, de steenrijke ondernemer Theo Dietz. De grootste passie die Máxima en Mariska met elkaar delen is hun liefde voor mode. Zo weet Mariska inmiddels feilloos in te schatten wat Máxima mooi vindt en wat niet. De kans is groot dat we onze koningin binnenkort zien stralen in één van de getoonde creaties. 


Beeld: ANP 

Was prinses Diana zwanger op het moment dat ze overleed? Dit gerucht doet al jaren de ronde. Een patholoog heeft het lichaam van de overleden prinses opnieuw onderzocht en geeft antwoord op die brandende vraag: Nee, Diana was niet zwanger.

Geen bewijs

Er gaan allerlei verhalen rond over de prinses en haar overlijden. Een zwangerschap van haar vriend Dodi Al-Fayed is daar één van. Richard Shepherd, een forensisch patholoog, kan dat verhaal in ieder geval uit de wereld helpen. Volgens hem is er geen enkel bewijs dat ze zwanger was op het moment dat ze overleed. 'Er is geen pathologisch bewijsmateriaal dat prinses Diana zwanger was. Sommige vrouwen zeggen wel dat ze weten dat ze zwanger zijn vanaf het moment van de bevruchting. Misschien was zij één van hen?', aldus de patholoog.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP 

De vriendschap tussen Meghan Markle en Serena Williams is volgens de tennisster een hele bijzondere. De hertogin van Sussex en de 23-voudige grandslamwinnares appen elkaar bijna dagelijks en zijn elkaars steun en toeverlaat geweest de afgelopen maanden. Dit vertelde Serena in een interview met het Australische tv-programma The Project.

Close

'Ik heb haar vanmorgen nog ge-app't. We kennen elkaar al heel lang maar met name de laatste maanden zijn we heel close geweest,' aldus Serena. De tennisster was samen met haar man Alexis Ohanian aanwezig bij het huwelijk van Meghan en prins Harry op 19 mei, wat zeer veel indruk op haar maakte. 'Ik had het gevoel onderdeel te zijn van een stuk geschiedenis. Over een paar jaar kijken we hierop terug en dan besef je dat dit een moment is dat niemand ooit vergeet. De hele dienst was prachtig, maar om mijn vriendin zo gelukkig te zien was het allermooiste.'

Wimbledon

Meghan kwam op haar beurt Serena aanmoedigen op het toernooi van Wimbledon deze zomer, samen met haar schoonzus Kate.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld & tekst: ANP