Wie dacht dat prins Harry zich zou settelen met een Britse schone heeft het mis. Hij is op één knie gegaan voor de Amerikaanse Meghan Markle, die zich na de voltrekking van hun huwelijk in mei zich Duchess mag noemen. Maar Meghan is niet de eerste Amerikaan die voor een royal valt...

Grace Kelly

De bekendste actrice die met blauw bloed trouwde is Grace Kelly. In 1956 gaf ze haar ja-woord aan prins Reinier van Monaco, nadat ze het jaar ervoor hem ontmoette tijdens het Cannes Film Festival.

Lee Radziwill

De naam zegt je misschien niks, maar Lee is toch echt de zus van Jackie Kennedy. Zelf trouwde Lee niet met Amerikaanse royalty, maar Poolse. Trouwde met een Poolse royal, Stanislaw Albrecht Radziwill. Het huwelijk hield tot 1974 stand.

Rita Hayworth

Rita Hayworth trouwde met prins Aly Khan. Saillant detail: dit was één van de maar liefst vijf mannen waar de femme fatale 'ja' tegen zei.

Article continues after the ad

Lisa Halaby

Ze ontmoette haar man toen ze werkte voor de Royal Jordanian Airlines. In 1978 trouwde ze met koning Hussein van Jordanië en nu kennen mensen haar voornamelijk als Noor van Jordanië.

Kendra Spears

Kendra Spears was ooit bekend als model, maar nu inmiddels als de vrouw van Rahim Aga Khan. Nog steeds poseert ze voor de camera. Dat doet ze niet onder haar prinsessennaam, maar als Kendra.

Bron: Town & Country | Beeld: ANP