In oktober bepaalde het hof dat Albert binnen drie maanden een DNA-staal moest inleveren. Delphine Boël beweert al jaren dat zij een dochter van hem is. Het 84-jarige voormalige staatshoofd ging in cassatie tegen het bevel van het Brusselse hof van beroep om een DNA-test te ondergaan. 

De rechtszaak gaat nu 28 maart pas weer verder, dat werd bepaald door het hof van beroep in België. De advocaten van de koning geven aan dat de koning tot die tijd niet hoeft mee te werken aan een DNA-test, aangezien het hof van cassatie zich eerst moet uitspreken over de zaak. Boël wil daarom dat Albert dwangsommen krijgt opgelegd zodat hij alsnóg DNA moet afstaan.

Wettelijke erkenning

Haar juridische vader, de zakenman Jacques Boël, heeft eerder DNA-materiaal afgestaan. Daaruit bleek dat hij niet de biologische vader is. Boël wil dat haar identiteit, en die van haar kinderen, wettelijk wordt erkend. Boëls moeder Sybille de Selys Longchamps zou tussen 1966 en 1984 een relatie met de vorst hebben gehad. 

Koning

Albert II was bijna twintig jaar koning van België. Hoewel hij niet langer het staatshoofd is, mocht hij na zijn abdicatie de titel koning houden. Zijn zoon Filip nam de troon ruim vijf jaar geleden van hem over.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP