De villa die Margarita (48) al ruim drie jaar aan het verbouwen is, begint steeds meer een hoofdpijndossier te worden voor de prinses en haar echtgenoot Tjalling ten Cate (45). Wat is er aan de hand?

Opknappertje

In 2017 kochten prinses Margarita en haar man Tjalling ten Cate een kapitale villa in Wassenaar, die het begrip ‘opknappertje’ een eigen dimensie geeft. Maar tot nu is er nog weinig gebeurd aan het optrekje, dat grondig moet worden verbouwd voordat het bewoonbaar is. Sinds Story’s vorige bezoek, tien maanden geleden, is er niets veranderd aan de villa waar Margarita 1.650.000 euro voor neertelde. In de situatie eromheen gebeurde er des te meer, al is dat absoluut niet in het voordeel van de prinses.

Article continues after the ad

Vervallen boerderij

Ten eerste is er het verhaal van de vervallen boerderij die pal naast Margarita’s villa staat, op ongeveer 30 meter afstand. Hierin woont een grote groep voornamelijk Slowaakse en Poolse arbeidskrachten onder omstandigheden die we hier in Nederland eigenlijk niet kennen. De mensen zitten er hutjemutje en door de verouderde elektra is de brandveiligheid ver te zoeken, zo menen buurtbewoners. Tijdens Story’s bezoek vorig jaar leek er nog op korte termijn verandering in die situatie te gaan komen. De vervallen boerderij was namelijk van eigenaar veranderd. De nieuwe eigenaar zegde de huurovereenkomst met de Oost-Europese bewoners op om het pand af te breken. Maar er stond hem een fikse tegenvaller te wachten. Hoewel de boerderij zo ongeveer op instorten lijkt te staan, accepteert de gemeente niet dat er iets aan wordt veranderd vanwege het monumentale karakter. ‘Daar had de nieuwe eigenaar een andere inschatting van gemaakt,’ vertelt een buurtbewoner aan Story. ‘Hij wilde het oude woonhuis platgooien. Nu dat niet mag van de gemeente heeft hij besloten om het verder te verhuren. Dat kun je hem ook niet kwalijk nemen. Er moet wel geld mee verdiend worden. Zeker als hij niets anders met het pand mag doen.’ Een behoorlijke tegenvaller voor Margarita, die dacht dat alle drukte naast haar huis zou verdwijnen.

DOOR MATTHIJS ALBERS | FOTO’S EDWIN SMULDERS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.