Vandaag is naar buiten gekomen dat Thomas Markle geen familiewapen zal krijgen van koningin Elizabeth. Dit is ongebruikelijk, de Middletons (die ook niet van blauw bloed zijn) kregen na het huwelijk van prins William en Kate Middleton namelijk wél een wapen.

De reden is dat het ‘te ingewikkeld zou zijn’. Het lijkt een signaal dat de vader van Meghan Markle niet welkom is in de kringen van de koninklijke familie. 

Eerder was er al veel gedoe over de vraag op Meghan's vader haar wel of niet zou weggeven tijdens de bruiloft. Uiteindelijk is hij helemaal niet bij het huwelijk aanwezig geweest.

Article continues after the ad

Een toneelstukje

Meghan's vader kwam daags voor de bruiloft in opspraak omdat bleek dat hij zich door pers had laten betalen om foto's van hem te nemen. Zo had hij zich laten vastleggen toen hij zich een pak liet aanmeten voor de bruiloft. Ook liet hij foto's maken terwijl hij op een computer in een internetcafé in Mexico (waar hij woont) beelden van Meghan en Harry aan het bekijken was en tijdens het lezen van het boek 'Images of Britan: A Pictorial Journey Through History'. 

In eerste instantie reageerden mensen erg positief op de foto's, tot naar buiten kwam dat Thomas het in scène had gezet. Hij koos ervoor niet naar de bruiloft te gaan 'om zijn dochter en de koninklijke familie niet in verlegenheid te brengen'.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP | Bron: Vogue