1. SOPHIE VAN NEDERLAND
    De uit Duitsland afkomstige Sophie van Wurtemberg (1818-1877) was de eerste echtgenote van koning Willem III. Willem was een brute, overspelige, nare man, die de bijnaam ‘gorilla’ had. Sophie was intens ongelukkig in haar nieuwe thuisland, én in haar huwelijk. Toen haar tweede zoontje Maurits op zeven-jarige leeftijd stierf, verloor ze eigenlijk de wil om te leven.
  2. KEIZERIN SISI VAN OOSTENRIJK
    Keizerin Elizabeth van Oostenrijk (1837-1898) was doodongelukkig aan het formele Habsburgse hof. Ze had altijd ruzie met haar schoonmoeder Sophie, met name over haar drie kinderen, die ze niet zelf mocht opvoeden en waar ze nauwelijks zeggenschap over had. Sisi was vreselijk verlegen en onzeker, en na de geboorte van derde kind Rudolf was van haar huwelijk met keizer Franz Joseph weinig meer over. 
  3. ‘BLOODY’ MARY TUDOR
    De streng gelovige Mary Tudor (1516-1558) werd eigenlijk de dupe van de vechtscheiding tussen haar ouders Henry VIII en Catherine van Aragorn – haar vader wilde het huwelijk nietig laten verklaren waardoor Mary onwettig zou worden. Mary was geen schoonheid, en trouwde met een man die haar niet wilde én niet aanraakte. Ze kreeg dus ook geen kinderen, en verhardde. Ze liet talloze niet-katholieken vermoorden. 

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Dit verhaal komt uit Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.