Onlangs overleed Harold Skene, de ondernemer die met zijn broer George schatrijk werd met een bedrijf in telefoonseks. Wat weinigen weten, is dat George getrouwd is met Saskia Vreugdenhil, de dochter van een vrouw die prinses Beatrix bijzonder dierbaar is. Deftig als ze is, heeft onze oud-vorstin nooit publiekelijk iets laten merken van haar wetenschap van deze pikante connectie.

Op donderdag 2 april jongstleden overleed op 64-jarige leeftijd Harold Skene aan de gevolgen van het coronavirus. Geen naam die bij de meeste mensen onmiddellijk een belletje doet rinkelen.

Telefoonseks

In het societymilieu daarentegen wordt zijn naam door velen met het nodige respect uitgesproken: Harold en zijn broer George (62) zijn met twee later uitgetreden compagnons de oprichters van het roemruchte Teleholding, een bedrijf dat groot groeide door telefoonseks te exploiteren, wat bij de oprichting in 1986 een unicum voor Nederland was. Al binnen twee jaar had het bedrijf een omzet van miljoenen guldens per maand. Er werd in de chique J.J. Viottastraat, pal achter het Hilton in Amsterdam-Zuid, een voornaam kantoorpand gekocht dat door Jan des Bouvrie werd ingericht. Voor de zwoele seksgesprekken werden hese studentes en bijklussende prostituees ingezet. Er stond al spoedig een wagenpark van peperdure sport-wagens voor de deur. De omzet van hun telefoonseksbedrijf – dat later Freek de Jonge binnenhaalde met zijn eigen grappenlijn – steeg tot astronomische hoogten en daar hoorden ook droomvilla’s met zwembad bij, aan onder meer de hoofdstedelijke Apollolaan en in de duurste buurt van Amstelveen. Hoewel ze hun bedrijf op enig moment verkochten, bleven de namen van Harold en George Skene altijd rondzingen in de vaderlandse jetset, tot aan ons Koninklijk Huis aan toe...

Hoogste discretie

Op haar Haagse woonpaleis Huis ten Bosch kende toenmalig koningin Beatrix de naam Skene maar al te goed: George is namelijk getrouwd met Saskia Vreugdenhil, een van de twee dochters van Theresia Vreugdenhil – een vrouw die een uitermate belangrijke rol in het leven van Beatrix heeft gespeeld! Theresia, die acht jaar terug op 82-jarige leeftijd overleed, was ruim veertig jaar lang de vaste couturier van de oud-vorstin. Het kan niet anders dan dat Beatrix en ‘mevrouw Vreugdenhil’, zoals de ontwerpster altijd genoemd werd, het over de bonte connectie van dochter Saskia en seksbaron George Skene en diens familie gehad hebben. Dat Beatrix zich daarover met de hoogste discretie nooit uitgelaten heeft buiten de paleismuren, is volgens koningshuiskenners typisch onze oud-vorstin. Wat haar ook ter ore kwam via bekenden, het werd als het grootste geheim door haar bewaard en beschermd. 

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.