Er wordt flink gereld binnen de Spaanse paleismuren. De geruchten dat oud-koningin Sofia en koningin Letizia elkaar niet mogen gaan al langer, maar nu is er zelfs bewijs van.

Het fragment was zo opvallend dat de Griekse prinses Marie-Chantal haar ongenoegen uitte via een inmiddels verwijderd Twitter bericht. 'Geen enkele grootmoeder verdient op zo’n manier te worden behandeld. Letizia heeft haar ware karakter getoond.' Tja, de beelden spreken voor zich.

Ruzie in Spaanse koningshuis

Op de beelden is te zien dat Letizia het er totaal niet mee eens is dat Sofia fotografen de gelegenheid wil geven om zichzelf met de dochters van Letizia vast te leggen. Na de Pasen kerkdienst staat prinsessen Leonor en Sofia braaf naast hun oma. De koningin zorgt er op haar beurt voor dat er mooi geen foto gemaakt kan worden...

Dat gaat er dan als volgt aan toe:

Sofia krijgt absoluut niet de kans om kiekjes te laten maken met haar kleindochters. Hoewel Letizia de schijn probeert op te houden is het overduidelijk dat ze niet gediend is van oma's actie. Het loopt zo erg uit de hand dat koning Felipe zich geroepen voelt om de boel tussen zijn moeder en vrouw te sussen. De vraag is: wat heeft zich afgespeeld vóór dit moment dat Letizia zich geroepen voelt om op deze manier te reageren?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld: Hollandse Hoogte

Rond de eindejaarsfeestdagen verhuist het koninklijk gezin van de Wassenaarse Villa Eikenhorst naar het volledig gerenoveerde Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. ‘Maar we verlaten dit huis met heimwee,’ vertelde Máxima tijdens de fotosessie van vorige week. ‘Het betekent heel veel voor ons. Het wordt wennen.’ En Willem-Alexander zei: ‘Het is emotioneel om hier weg te gaan.’

Villa Eikenhorst is de afgelopen vijftien jaar hun gezinshuis geweest, nadat eerder prinses Christina met haar toenmalige echtgenoot Jorge Guillermo en hun drie kinderen daar jaren woonden. In het landhuis, verscholen in een oase van groen die niet voor wandelaars toegankelijk is, zagen ze hun gezin groeien en konden ze hun dochters het ‘zo normaal mogelijke’ leven geven dat ze voor hen wilden. Net zoals prinses Beatrix met háár man en kinderen tot een jaar na haar troonsbestijging heeft gedaan ‘op’ Drakensteyn. Bíjna als een gewoon gezin, met veel tijd voor elkaar en alle privacy. Bleef Willem-Alexander nog ruim vijf jaar na zijn inhuldiging in Villa Eikenhorst wonen, eind van dit jaar gaat het er dan toch écht van komen. Dat zal zeker voor de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane een enorme omschakeling zijn.

Willem-Alexander weet daar alles van. De verhuizing van Drakensteyn naar Huis ten Bosch was destijds voor hem het begin van een moeilijke periode. Vader Claus kreeg te maken met depressiviteit, moeder Beatrix had het druk en zelf kwam hij in de puberteit en rebelleerde. ‘Ik vond mezelf niet lastig. En mijn ouders vonden zichzelf niet lastig. Maar elkaar vonden we wel lastig,’ zei hij later. Zijn eigen ervaringen zullen hem zeker helpen het de prinsesjes gemakkelijker te maken te wennen aan de nieuwe woonsituatie. Een paar maanden kunnen ze echter nog genieten van hun Villa Eikenhorst, waar Willem-Alexander, Máxima en hun dochters zo veel mooie herinneringen aan zullen bewaren…  

Dit verhaal komt uit de nieuwste Story. Editie 29 ligt nu in de winkels. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: GettyImages

 

Anderhalve week geleden werd prins Louis, de jongste zoon van Kate en William, gedoopt. Een bijzonder moment voor de koninklijke familie. En een leuk moment om terug te blikken op de doop van de andere royals.

De doop van de kinderen van de Britse koninklijke familie is niet alleen een leuk moment voor de familie zelf, maar ook voor de fans van het koninklijk huis. Dit is namelijk vaak het moment waarop we voor het eerst de pasgeboren kindjes goed te zien krijgen. En meteen het eerste moment dat we de kindjes met elkaar kunnen vergelijken. De kinderen dragen voor de doop allemaal dezelfde doopjurk waardoor je echt goed kunt zien hoeveel de kleintjes op elkaar, én op hun ouders, lijken:

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP