De Britse prins Harry en zijn kersverse Amerikaanse echtgenote Meghan Markle zijn dinsdag drie dagen na hun trouwen als hertog en hertogin van Sussex weer druk met officiële taken. Ze gingen naar een ceremonie in de tuinen van Buckingham Palace ter gelegenheid van de komende zeventigste verjaardag van hun vader en schoonvader, prins Charles.

Er was ook een tuinfeest georganiseerd voor 6000 gasten, voornamelijk mensen betrokken bij het liefdadigheidswerk van Charles of bij zijn taken bij bepaalde militaire eenheden. Charles wordt half november zeventig jaar oud. Hij is de troonopvolger van zijn moeder koningin Elizabeth II, die 92 jaar oud is en vooralsnog niet van plan lijkt plaats te maken voor haar zoon.

Harry en Meghan trouwden zaterdag in Windsor. Harry's broer prins William is tweede in de lijn van opvolging. Hij woonde dinsdag in de kathedraal van Manchester een herdenking bij van de terroristische aanslag die in die stad een jaar geleden plaatsvond bij een concert van zangeres Ariana Grande en die 22 bezoekers het leven kostte.

Het ziet ernaar uit dat de huwelijksreis in de maand juni of juli plaatsvindt.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

(ANP)