Afgelopen 19 januari vierde prinses Margriet haar 75e verjaardag met een groot deel van haar familie, vrienden en genodigden. Het koningspaar schitterde door afwezigheid, terwijl prinses Beatrix wél aanwezig was. En juist tussen Beatrix en Margriet is het niet altijd van een leien dakje gegaan.

Tussen de zussen ontstonden spanningen toen Beatrix, in tegenstelling tot hun moeder Juliana, zich fel opstelde tegen Margriets huwelijk met mr. Pieter van Vollenhoven. Beatrix vreesde dat het aanzien van de monarchie beschadigd zou worden als een burgerman zijn opwachting zou maken aan het hof, mede omdat Margriet ‘reservekoningin’ zou worden. 

Margriet zou zich in haar positie van ‘reservekoningin’ weleens achtergesteld hebben gevoeld. Ze krijgt geen uitkering van het Rijk maar een onkostenvergoeding, en haar kleinkinderen hebben, in tegenstelling tot die van Beatrix, geen adellijke titel. En de eerste jaren dat Beatrix vorstin was, waren Margriet en Pieter niet welkom op Koninginnedag. Dat de verhoudingen echt beter waren geworden, bleek toen Beatrix in 1980 tijdens haar inhuldiging te kennen gaf op Margriet en Pieter te rekenen bij de vervulling van haar taak.

Lees het hele verhaal in editie 4 van Story.


Beeld: Peter Smulders

Donderdagochtend heeft er zich een drama afgespeeld in Oss. Een bakfiets met kinderen is aangereden door een trein. Vier kinderen zijn hierbij om het leven gekomen.

Tijdens een bezoek aan Drachten heeft Maxima gereageerd op het drama. Ze betuigt medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk. “Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss”, aldus de koningin. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. “We hebben geen woorden.”

Ook Rutte heeft gereageerd: 'Diep geraakt door het ontzettend verdrietige nieuws uit Oss waar vier jonge kinderen om het leven zijn gekomen bij een afschuwelijk ongeluk. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies' schrijft hij op Twitter.

 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: LINDAnieuws.nl | Beeld: ANP

Meghan Markle heeft haar passie voor eten en koken ingezet voor het goede doel. Samen met het goede doel Hubb Community Kitchen maakt ze een kookboek waarmee geld wordt opgehaald voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar. 

Het boek Together: Our Community Kitchen is gemaakt in samenwerking met het goede doel Hubb Community Kitchen. Meghan is al sinds begin het van dit jaar verbonden aan dit goede doel. Ze kwam erachter dat de keuken maar twee dagen per week open was, omdat er niet genoeg geld was om deze dagelijks draaiende te houden. 

Liefde

Veel overlevenden van de brand in Londen vorig jaar, wonen nog in hotels waar geen gelegenheid is om te koken. Daarvoor werd de ‘Hubb Community Kitchen’ opgericht. ‘Hubb’ betekent ‘liefde’ in het Arabisch en is een plaats waar de slachtoffers samen en voor elkaar koken. In het kookboek komen vijftig recepten te staan, waaronder drie van Meghan zelf. Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe boek, zal Meghan samen met een paar vrouwen van het goede doel een paar recepten uit het boek bereiden in Kensington Palace. Het boek is vanaf 28 september te verkrijgen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Vogue | Beeld: Getty images