Afgelopen 19 januari vierde prinses Margriet haar 75e verjaardag met een groot deel van haar familie, vrienden en genodigden. Het koningspaar schitterde door afwezigheid, terwijl prinses Beatrix wél aanwezig was. En juist tussen Beatrix en Margriet is het niet altijd van een leien dakje gegaan.

Tussen de zussen ontstonden spanningen toen Beatrix, in tegenstelling tot hun moeder Juliana, zich fel opstelde tegen Margriets huwelijk met mr. Pieter van Vollenhoven. Beatrix vreesde dat het aanzien van de monarchie beschadigd zou worden als een burgerman zijn opwachting zou maken aan het hof, mede omdat Margriet ‘reservekoningin’ zou worden. 

Margriet zou zich in haar positie van ‘reservekoningin’ weleens achtergesteld hebben gevoeld. Ze krijgt geen uitkering van het Rijk maar een onkostenvergoeding, en haar kleinkinderen hebben, in tegenstelling tot die van Beatrix, geen adellijke titel. En de eerste jaren dat Beatrix vorstin was, waren Margriet en Pieter niet welkom op Koninginnedag. Dat de verhoudingen echt beter waren geworden, bleek toen Beatrix in 1980 tijdens haar inhuldiging te kennen gaf op Margriet en Pieter te rekenen bij de vervulling van haar taak.

Lees het hele verhaal in editie 4 van Story.

Beeld: Peter Smulders

Kate Middleton is maandagochtend opgenomen in het ziekenhuis. De zwangere echtgenote van prins William zou op zijn begonnen aan de bevalling van hun derde kind.

St. Mary's Hospital

Dat meldt Kensington Palace maandag. De hertogin van Cambridge is eind april uitgerekend, maar een exacte datum is nooit gegeven. De pers staat al enkele dagen opgesteld bij het St. Mary's Hospital in Londen. Middleton is met de auto naar het ziekenhuis gebracht en haar echtgenoot is bij haar. Verdere informatie geeft Kensington Palace nog niet.

Troonopvolging

Het derde kind van het kroonprinselijk paar wordt vijfde in de Britse lijn van troonsopvolging. Indien koningin Elizabeth (91) overlijdt, wordt zij opgevolgd door prins Charles (69), daarna volgen kroonprinsen William (35) en George (4). Prinses Charlotte (2) is vierde in de lijn.

Beeld: ANP | Nu.nl

Groot nieuws! Pippa Middleton (34), de jongere zus van Kate Middleton is in verwachting van haar eerste kindje.

Pippa en haar man James Mathews (42) zouden volgens The Sun vorige week hun familie op de hoogte hebben gebracht van het heugelijke feit. Kate zou als eerste op de hoogte zijn gebracht.

Kate, die nu zelf hoogzwanger is van haar derde kindje met prins William is dolblij voor haar zus. Pippa is in oktober uitgerekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP
(AD)