Afgelopen 19 januari vierde prinses Margriet haar 75e verjaardag met een groot deel van haar familie, vrienden en genodigden. Het koningspaar schitterde door afwezigheid, terwijl prinses Beatrix wél aanwezig was. En juist tussen Beatrix en Margriet is het niet altijd van een leien dakje gegaan.

Tussen de zussen ontstonden spanningen toen Beatrix, in tegenstelling tot hun moeder Juliana, zich fel opstelde tegen Margriets huwelijk met mr. Pieter van Vollenhoven. Beatrix vreesde dat het aanzien van de monarchie beschadigd zou worden als een burgerman zijn opwachting zou maken aan het hof, mede omdat Margriet ‘reservekoningin’ zou worden. 

Margriet zou zich in haar positie van ‘reservekoningin’ weleens achtergesteld hebben gevoeld. Ze krijgt geen uitkering van het Rijk maar een onkostenvergoeding, en haar kleinkinderen hebben, in tegenstelling tot die van Beatrix, geen adellijke titel. En de eerste jaren dat Beatrix vorstin was, waren Margriet en Pieter niet welkom op Koninginnedag. Dat de verhoudingen echt beter waren geworden, bleek toen Beatrix in 1980 tijdens haar inhuldiging te kennen gaf op Margriet en Pieter te rekenen bij de vervulling van haar taak.

Lees het hele verhaal in editie 4 van Story.


Beeld: Peter Smulders

In mei 2018 stapten prins Harry en Meghan Markle in het huwelijksbootje. Hoewel dat nog geen jaar geleden is, zou de liefde volgens sommige personeelsleden van de Britse royals niet lang stand houden. 

Als we de geruchten mogen geloven, is Meghan alles behalve een lieverdje. Zo is deze week het derde personeelslid van het koppel opgestapt en zou ze onder de werknemers zelfs de bijnaam ‘Duchess Difficult’ hebben gekregen. Zij doen nu een boekje open over het huwelijk tussen de hertogin en Harry.

Actrice

In The Daily Telegraph zeggen enkele personeelsleden van het Britse koningshuis onder andere dat Harry te veel hooi op zijn vork neemt met Meghan. Sterker nog, hij zou zijn vrouw niet aankunnen. ‘Ik geef hun huwelijk vijf jaar’, aldus een van de medewerkers. Ook vinden ze dat een actrice niet echt past in het kader van het Britse koningshuis. ‘Wanneer je in dienst gaat bij de royals verwacht je koningin en vaderland ten dienste te staan, niet per se een Amerikaanse actrice die meespeelde in een televisieserie.’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: HLN.be | Beeld: ANP

Beetje bij beetje komen we steeds meer te weten over de 'royal baby' van Harry en Meghan. Niet alleen verklapte de hertogin eerder al de uitgerekende datum van haar kleine spruit - april -, ook lijkt ze haar voorkeur te hebben uitgesproken voor een potentiële naam van het kindje.

Want gaat de voormalige actrice voor klassiek, zoals William en Kate deden voor hun kinderen? Of lapt ze alle ongeschreven regels aan haar laars en kiest ze voor een moderne, wat apartere naam? Meghan zelf lijkt er ook nog niet helemaal over uit te zijn, want ze vroeg tijdens een wandeling in de stad Merseyside het publiek om suggesties.

Amy

En wanneer iemand heel hard 'Amy' roept, is Markle om. 'Oh, ik hou ook van de naam Amy!', zegt ze. Ook blijkt haar assistent-secretaresse zo te heten. Maar of de kleine prins of prinses uiteindelijk ook echt zo gaat heten, is nog maar de vraag. Voor nu noemen Harry en Meghan hun kindje nog 'onze kleine hobbel'. Hoe schattig!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: ANP