Voor de Britse royals was het een jaar vol hoogtepunten: baby's, verjaardagen, en de royal wedding. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

Geboorte van prins Louis

Op 23 april 2018 werd Prins Louis geboren, het broertje van Prinses Charlotte en Prins George.

Article continues after the ad

De royal wedding

Het hoogtepunt van dit jaar: dé bruiloft van Prins Harry en Meghan Markle. Op 19 mei 2018 gaven de twee elkaar het jawoord in de St. George's Chapel in Windsor.

Het eerste homohuwelijk

Jarenlang was Lord Ivar Mountbatten, een verre neef van Queen Elizabeth II, getrouwd met een vrouw. Totdat hij uit de kast kwam als biseksueel. In september 2018 vond het eerste royal homohuwelijk plaats. 

Trouwerij Prinses Eugenie en Jack Brooksbank

Het afgelopen jaren waren er maar liefst drie trouwerijen. Op 12 oktober beloven Prinses Eugenie en Jack Brooksbank elkaar eeuwige trouw.

Meghan Markle kondigt zwangerschap aan

Na talloze speculaties maakten Prins Harry en Meghan Markle op 15 oktober 2018 dan eindelijk hét nieuws bekend. In het voorjaar van 2019 verwachten zij hun eerste baby.

Pippa Middleton is bevallen

Pippa Middleton maakte op 16 oktober 2018 bekend dat ze de dag daarvoor bevallen is van haar en James Matthews' eerste zoon: Arthur Michael William Matthews.

Royal tour Meghan en Harry

Prins Harry en Meghan Markle beginnen kort na de aankondiging dat Meghan zwanger is, aan hun allereerste, zestiendaagse royal tour door Australië en Nieuw-Zeeland.

Prins Charles wordt zeventig jaar

Op 14 november vierde Prins Charles zijn zeventigste verjaardag. Voor deze speciale gelegenheid onthuld Kensington Palace een familiefoto.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Getty Images