prinses diana moeder

Hoewel haar huwelijk niet bepaald over rozen ging, was prinses Diana dolgelukkig als moeder. De in 1997 verongelukte prinses hield ontzettend veel van haar twee zoons William en Harry. Dat blijkt wel als we naar de vele foto's uit het archief kijken, waarop we Diana stralend zien in het bijzijn van haar kinderen.

Prinses Diana als moeder

Prinses Diana mocht dan een royal zijn, de manier waarop ze met haar kinderen omging was anders dan gebruikelijk in koninklijke kringen. Diana toonde publiekelijk haar affectie voor haar zoons en spendeerde veel tijd met ze. Zo organiseerde ze geregeld uitjes met William en Harry, bijvoorbeeld naar het pretpark.

Article continues after the ad

'Ze hield zielsveel van ons, en die liefde voelen we nog altijd,' zeiden prinsen William en Harry in de documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy. Zij kijken terug op een moeder die, ondanks de spotlights, opvallend nuchter was. Diana vond het heel belangrijk om haar zoons een zo normaal mogelijk leven te geven. 

De leukste foto's van Diana met zoons William en Harry

Als we naar kiekjes uit de oude doos kijken, spat Diana's moederliefde van de beelden af. De prinses bracht graag veel tijd door met haar zoons, van samen buitenspelen en vakanties in de sneeuw en in de zon tot officiële gelegenheden met de Britse koninklijke familie. Bekijk hieronder de leukste foto's van prinses Diana als moeder.

1985: Samen piano spelen

1986: In de buitenlucht met haar zoons

1987: Op vakantie met het hele gezin in Spanje

1988: Harry steekt zijn tong uit tijdens Trooping the Colour

1989: Harry's eerste schooldag

1990: Op het strand tijdens een vakantie in de Cariben

1991: In de skilift op wintersport

1993: Diana en haar kids maken een koetsritje

1993: Naar het pretpark

prinses diana moeder

1995: Samen bij de 50ste VJ Day-viering

Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.