Al maandenlang wordt er gespeculeerd over de jurk van Meghan Markle. Want welke ontwerper mocht een belangrijke bijdrage te leveren aan de koninklijke bruiloft? Eindelijk is het hoge woord eruit, Britse ontwerpster Clare Waight Keller van modehuis Givenchy kreeg de eer.

De voormalige Suits actrice heeft haar eigen bruidsstijl eerder in een interview omschreven als ‘gematigd en relaxed’, nadat haar karakter in de serie trouwde. Aan Glamour omschreef ze haar jurk als ‘Klassiek en eenvoudig. Misschien met een moderne twist. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan bruidsjurken die speels of subtiel romantisch zijn.’

Tijdens haar eerste bruiloft, met US regisseur Trever Engleson, droeg ze een srapless jurk. In Groot-Brittannië is het ongepast om ontblootte schouders in een kerk te hebben, dus al langer was bekend dat zo'n jurk er ditmaal niet in zat. 

Article continues after the ad

Sluier

De sluier van Meghan was versierd met bloemen die voorkomen in de 53 landen waar de Commonwealth uit bestaat. Dat was een wens van de Amerikaanse actrice, bekend uit de serie Suits.

De sluier werd op zijn plaats gehouden door een diamanten tiara, die ooit werd gedragen door koningin Mary. De diadeem werd vervaardigd in 1932 en de speld van het sieraad is afkomstig uit 1893.

Ralph en Russo

Tijdens het maken van de verlovingsfoto's droeg Meghan een jurk van Tamara Ralph en Michael Russo. Die foto's werden genomen op Fogmore House, waar vanavond de receptie zal plaatsvinden. Ralph en Russo werden dan ook veel genoemd als mogelijke ontwerpers. Naar verluid is er een tweede jurk, die Meghan tijdens de receptie zal dragen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP | Bron: news.com.au