Al maandenlang wordt er gespeculeerd over de jurk van Meghan Markle. Want welke ontwerper mocht een belangrijke bijdrage te leveren aan de koninklijke bruiloft? Eindelijk is het hoge woord eruit, Britse ontwerpster Clare Waight Keller van modehuis Givenchy kreeg de eer.

De voormalige Suits actrice heeft haar eigen bruidsstijl eerder in een interview omschreven als ‘gematigd en relaxed’, nadat haar karakter in de serie trouwde. Aan Glamour omschreef ze haar jurk als ‘Klassiek en eenvoudig. Misschien met een moderne twist. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan bruidsjurken die speels of subtiel romantisch zijn.’

Tijdens haar eerste bruiloft, met US regisseur Trever Engleson, droeg ze een srapless jurk. In Groot-Brittannië is het ongepast om ontblootte schouders in een kerk te hebben, dus al langer was bekend dat zo'n jurk er ditmaal niet in zat. 

Sluier

De sluier van Meghan was versierd met bloemen die voorkomen in de 53 landen waar de Commonwealth uit bestaat. Dat was een wens van de Amerikaanse actrice, bekend uit de serie Suits.

De sluier werd op zijn plaats gehouden door een diamanten tiara, die ooit werd gedragen door koningin Mary. De diadeem werd vervaardigd in 1932 en de speld van het sieraad is afkomstig uit 1893.

Ralph en Russo

Tijdens het maken van de verlovingsfoto's droeg Meghan een jurk van Tamara Ralph en Michael Russo. Die foto's werden genomen op Fogmore House, waar vanavond de receptie zal plaatsvinden. Ralph en Russo werden dan ook veel genoemd als mogelijke ontwerpers. Naar verluid is er een tweede jurk, die Meghan tijdens de receptie zal dragen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP | Bron: news.com.au

Koningin Elizabeth (92) en prins Philip  (97) zijn inmiddels al 71 jaar getrouwd, toch wonen ze al een jaar niet meer samen. Sinds Philip vorig jaar met pensioen ging, woont hij op Wood Farm. Elizabeth daarentegen brengt haar dagen door op Windsor Castle.

De twee wonen zo’n 200 kilometer bij elkaar vandaan, en volgens ingewijden mist Elizabeth haar man enorm. Ze gunt Philip echter zijn pensioen.

Rust nemen

‘’Als hij nog steeds te midden van het koninklijke bedrijf zou wonen, dan zou hij zich verplicht voelen om te blijven opdraven op officiële gelegenheden. Wood Farm betekent dat hij niet té ver weg is, maar  ver genoeg om te kunnen ontspannen,’’ aldus een bron uit het koningshuis.

Gelijkvloers

Daarnaast is Windsor Castle niet echt geschikt voor iemand met artritis. De grote afstanden tussen de vertrekken waren lastig voor Philip, in tegenstelling tot het huis op Wood Farm. Sinds zijn intrek heeft de cottage een nieuwe keuken gekregen en is alles gelijkvloers gemaakt. Daarnaast heeft de prins vier mensen tot zijn beschikking, waaronder een huishoudster en een kok. Hij heeft echter wel iedereen gevraagd om niet in uniform te werken, maar in gewone kleding.

Lekker uitslapen

Sinds Philips verhuizing is de dagelijkse routine van zijn vrouw ook versoepeld. Nu ze niet meer samen met haar man kan ontbijten, zou Elizabeth vaak pas rond elf uur s’ ochtends beneden verschijnen, waar ze haar privésecretaris dan ontvangt. Daarnaast heeft ze meer tijd vrijgemaakt voor bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: ANP 

De 34-jarige Sarah Mhlanga wordt regelmatig aangestaard wanneer ze haar boodschappen doet. Iedereen denkt dat het Meghan Markle is. 

Sarah heeft er vaak mee te maken: mensen die haar aanstaren en vragen om een handtekening. Als je even snel kijkt lijkt Sarah inderdaad wel wat op Meghan.

Vermomd

Soms Meghan doet zelf boodschappen, dus het zou kunnen dat je haar een keer tegenkomt in een supermarkt vlakbij Kensington Palace. “Om niet meteen herkend te worden door fans draagt de hertogin vaak een pet en andere kleren”, laat een bron weten aan Amerikaanse media.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty Images, Twitter