Dat het binnen het gros van de koninklijke families flink kan rommelen op het gebied van liefde en passie, is bekend. Geheime affaires, langdurige buitenechtelijke verhoudingen, bastaardkinderen… er komt heel wat naar boven. En er zitten zeer pittige affaires tussen, die menig royal het schaamrood op de kaken hebben bezorgd. 

Minnares van prins Albert

'Ik was het beu om geheim te zijn.’ Met die woorden verklaarde Nicole Coste, ex-minnares van de Monegaskische prins Albert en moeder van zijn buitenechtelijke zoon Alexandre, haar aanwezigheid in Monaco aan de vooravond van het huwelijk van Albert en Charlène Wittstock. De aanwezige internationale pers was onmiddellijk op haar gedoken toen ze gespot werd. Nicole zou eerder een gesprek met de destijds aanstaande bruid Charlène hebben gehad en haar hebben verteld dat Albert nog steeds een zeer goed contact met haar had. De wraak van een vrouw die zélf graag prinses van Monaco had willen worden?

Geld storten

Albert, die Alexandre als zijn zoon erkende, huisvestte Nicole en de jongen in een schitterende villa in Zuid-Frankrijk, maar Nicole zei zich daar na het huwelijk van Albert en Charlène niet meer welkom te voelen. ‘Het was alsof ik daar in een val leefde. Ik was bijna zeven jaar samen met Albert zonder te weten waar het naartoe ging. Ik draag veel blessures met me mee.’ Ze verhuisde met Alexandre naar Londen, maar klaagde daar: ‘Ik wil niet dat mijn zoon verstoten wordt. Hij ziet zijn klasgenootjes met hun vaders en het is niet goed voor hem dat hij niets hoort van zijn papa. Ik ben bang dat Alexandre emotioneel beschadigd wordt. Albert is zeer genereus, maar het vaderschap houdt meer in dan geld storten.’ Ook nu Albert en Charlène ouders zijn van tweeling Gabriella en Jacques en heel gelukkig met elkaar lijken, houdt Nicole niet op met haar uitlatingen in de media. Ze richt haar pijlen vooral op Charlène. ‘Ik wil haar niet aanvallen, maar ik denk dat ze jaloers is.’

Lees het hele verhaal in de Royal Special. Bestel jouw editie hier. 

Article continues after the ad

Beeld: ANP