Dat het binnen het gros van de koninklijke families flink kan rommelen op het gebied van liefde en passie, is bekend. Geheime affaires, langdurige buitenechtelijke verhoudingen, bastaardkinderen… er komt heel wat naar boven. En er zitten zeer pittige affaires tussen, die menig royal het schaamrood op de kaken hebben bezorgd. 

Minnares van prins Albert

'Ik was het beu om geheim te zijn.’ Met die woorden verklaarde Nicole Coste, ex-minnares van de Monegaskische prins Albert en moeder van zijn buitenechtelijke zoon Alexandre, haar aanwezigheid in Monaco aan de vooravond van het huwelijk van Albert en Charlène Wittstock. De aanwezige internationale pers was onmiddellijk op haar gedoken toen ze gespot werd. Nicole zou eerder een gesprek met de destijds aanstaande bruid Charlène hebben gehad en haar hebben verteld dat Albert nog steeds een zeer goed contact met haar had. De wraak van een vrouw die zélf graag prinses van Monaco had willen worden?

Geld storten

Albert, die Alexandre als zijn zoon erkende, huisvestte Nicole en de jongen in een schitterende villa in Zuid-Frankrijk, maar Nicole zei zich daar na het huwelijk van Albert en Charlène niet meer welkom te voelen. ‘Het was alsof ik daar in een val leefde. Ik was bijna zeven jaar samen met Albert zonder te weten waar het naartoe ging. Ik draag veel blessures met me mee.’ Ze verhuisde met Alexandre naar Londen, maar klaagde daar: ‘Ik wil niet dat mijn zoon verstoten wordt. Hij ziet zijn klasgenootjes met hun vaders en het is niet goed voor hem dat hij niets hoort van zijn papa. Ik ben bang dat Alexandre emotioneel beschadigd wordt. Albert is zeer genereus, maar het vaderschap houdt meer in dan geld storten.’ Ook nu Albert en Charlène ouders zijn van tweeling Gabriella en Jacques en heel gelukkig met elkaar lijken, houdt Nicole niet op met haar uitlatingen in de media. Ze richt haar pijlen vooral op Charlène. ‘Ik wil haar niet aanvallen, maar ik denk dat ze jaloers is.’

Lees het hele verhaal in de Royal Special. Bestel jouw editie hier. 

Beeld: ANP

Sinds de verloving van prins Harry en zijn Meghan Markle bekend is kan men nog maar over één ding praten. Hun bruiloft. En dan in het bijzonder wie verantwoordelijk is voor de trouwjurk van Meghan Markle. Vorige week gingen de geruchten dat modehuis Erdem (favoriet van Kate) of Ralph & Russo (die de jurk voor de verlovingsfoto's maakte) de taak zouden krijgen. Niets blijkt minder waar. 

Schijnbaar koos Meghan niet voor Erdem en ook niet voor Ralph & Russo. Nee, ze heeft nu al meer gemeen met schoonzus Kate dan menig mens weet. Kate zei namelijk ja tegen William in 2011 in een ontwerp van Alexander McQueen. Het lijkt dus helemaal geen gekke keuze dat ook Meghan voor dit modehuis kiest. 

Over een paar maanden weten we het in ieder geval zeker. Nog even geduld.

Beeld: ANP | Bron: Vanity Fair

Auteur Oscar van den Boogaard beweert een buitenechtelijk kind van prins Bernhard te zijn, maar mocht het Nederlandse koningshuis een DNA-onderzoek eisen dan zou hij dat met moeite overwegen.

Waarheid

"Gedwongen worden zou me zwaar vallen, het zou mijn soevereiniteit in het gedrang brengen, maar ik vind het een overweging waard. Laster is mijn verhaal overigens niet", zegt Van den Boogaard in een interview in het Belgische tijdschrift Humo. "Met mijn waarheid breng ik noch de koninklijke familie, noch de monarchie in diskrediet. Het is een verhaal over de liefde!"

Kindsoldaat

Boogaards "verhaal over de liefde" heeft betrekking op zijn net verschenen boek Kindsoldaat. Met de historische roman wil de 53-jarige schrijver uiteenzetten hoe de verhoudingen tussen zijn moeder, prins Bernhard en Boogards 'echte' vader er precies uitzagen. De vader bij wie Boogaard opgroeide, werkte in de staf van Bernard. Boogaards moeder was in de jaren vijftig werkzaam aan het hof van Juliana.

Angst

De Nederlandse schrijver voorspelt dat een mogelijk DNA-onderzoek bij prinses Beatrix niet in goede aarde zou vallen."Ik denk dat een familie het heel onprettig vindt als zoiets gebeurt. Ze zitten daar absoluut niet op te wachten. Ik kan me ook de angst voorstellen dat ik het juridisch hard zou proberen te maken (...) Ik zou Beatrix wel willen ontmoeten, ook al heb ik haar door de hele situatie tot nu toe altijd een enge vrouw gevonden."

Beeld: Edwin Smulders | Nu.nl