Streed Carlos Hugo jr. voorheen samen met zijn moeder Brigitte Klynstra om de erkenning van ‘papa’ prins Carlos, nu zet hij die strijd dapper en alleen voort. Tot grote ergernis van zijn vader eist hij middels een rechtszaak niet alleen diens koninklijke achternaam, maar ook adellijke titels en erfaanspraken. 

Article continues after the ad

Carlos Hugo jr. werd in 1997 geboren uit een relatie van prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, en Brigitte Klynstra. Hij is het eerste achterkleinkind van wijlen koningin Juliana en prins Bernhard. Maar nooit heeft iemand van de koninklijke familie hem als baby in de armen gehouden of zelfs maar gezien. Carlos heeft zijn zoon ook nooit erkend. Hij liet destijds de volgende verklaring uitgaan: ‘Carlos de Bourbon de Parme heeft veel sympathieke reacties ontvangen op het bericht. Hij hecht er mede daarom aan te laten weten dat het een eigen, zelfstandige beslissing van mevrouw Klynstra is geweest om moeder te willen worden, welke beslissing hij volledig respecteert. Er bestaat echter geen familierechtelijke betrekking tussen hem en de pasgeborene en het mag uitgesloten worden geacht dat die er zal komen. Carlos de Bourbon de Parme vraagt er begrip voor dat hij zich afzijdig zal houden en het ook niet gepast vindt op de achtergronden in te gaan’. 

Geen contact

In de jaren daarna was er ook geen contact met Carlos of de Oranje-familie. Totdat Brigitte met de toen achtjarige Carlos Hugo jr. op wintersport in Lech ging. Carlos Hugo jr. kwam oog in oog te staan met zijn tante Beatrix. Dit veroorzaakte grote paniek bij de beveiliging. De persoonlijke beveiligers van Beatrix vroegen de Nederlandse pers zelfs om portretten van Carlos Hugo jr. en Brigitte, zodat ze konden voorkomen dat een dergelijke situatie zich opnieuw zou voordoen. 

Beeld: ANP

Lees het hele artikel in Story 3. Deze ligt nu in de winkel.