Streed Carlos Hugo jr. voorheen samen met zijn moeder Brigitte Klynstra om de erkenning van ‘papa’ prins Carlos, nu zet hij die strijd dapper en alleen voort. Tot grote ergernis van zijn vader eist hij middels een rechtszaak niet alleen diens koninklijke achternaam, maar ook adellijke titels en erfaanspraken. 

Carlos Hugo jr. werd in 1997 geboren uit een relatie van prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, en Brigitte Klynstra. Hij is het eerste achterkleinkind van wijlen koningin Juliana en prins Bernhard. Maar nooit heeft iemand van de koninklijke familie hem als baby in de armen gehouden of zelfs maar gezien. Carlos heeft zijn zoon ook nooit erkend. Hij liet destijds de volgende verklaring uitgaan: ‘Carlos de Bourbon de Parme heeft veel sympathieke reacties ontvangen op het bericht. Hij hecht er mede daarom aan te laten weten dat het een eigen, zelfstandige beslissing van mevrouw Klynstra is geweest om moeder te willen worden, welke beslissing hij volledig respecteert. Er bestaat echter geen familierechtelijke betrekking tussen hem en de pasgeborene en het mag uitgesloten worden geacht dat die er zal komen. Carlos de Bourbon de Parme vraagt er begrip voor dat hij zich afzijdig zal houden en het ook niet gepast vindt op de achtergronden in te gaan’. 

Geen contact

In de jaren daarna was er ook geen contact met Carlos of de Oranje-familie. Totdat Brigitte met de toen achtjarige Carlos Hugo jr. op wintersport in Lech ging. Carlos Hugo jr. kwam oog in oog te staan met zijn tante Beatrix. Dit veroorzaakte grote paniek bij de beveiliging. De persoonlijke beveiligers van Beatrix vroegen de Nederlandse pers zelfs om portretten van Carlos Hugo jr. en Brigitte, zodat ze konden voorkomen dat een dergelijke situatie zich opnieuw zou voordoen. 

Beeld: ANP

Lees het hele artikel in Story 3. Deze ligt nu in de winkel.

 

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde

Koningin Elizabeth heeft haar gezicht laten tijdens London Fashion Week. Normaal gesproken geeft ze tijdens het evenement geen acte de présence, maar omdat ze gevraagd is om een award uit te reiken maakte Elizabeth een uitzondering.

Het levert in ieder geval leuke beelden op. De koningin, die niet per se een mode-icoon is maar wel gerespecteerd wordt vanwege haar harde werken, zit 'gewoon' tussen de grote modehelden. Ze zat er in ieder geval niet zomaar. Elizabeth had een belangrijke taak te volbrengen: ontwerper Richard Quinn de Queen Elizabeth II Award for British Design uitreiken.

Als de Queen front row zit, zoals dat heet, ziet dat er zo uit:

Beeld: ANP