Streed Carlos Hugo jr. voorheen samen met zijn moeder Brigitte Klynstra om de erkenning van ‘papa’ prins Carlos, nu zet hij die strijd dapper en alleen voort. Tot grote ergernis van zijn vader eist hij middels een rechtszaak niet alleen diens koninklijke achternaam, maar ook adellijke titels en erfaanspraken. 

Carlos Hugo jr. werd in 1997 geboren uit een relatie van prins Carlos, de oudste zoon van prinses Irene, en Brigitte Klynstra. Hij is het eerste achterkleinkind van wijlen koningin Juliana en prins Bernhard. Maar nooit heeft iemand van de koninklijke familie hem als baby in de armen gehouden of zelfs maar gezien. Carlos heeft zijn zoon ook nooit erkend. Hij liet destijds de volgende verklaring uitgaan: ‘Carlos de Bourbon de Parme heeft veel sympathieke reacties ontvangen op het bericht. Hij hecht er mede daarom aan te laten weten dat het een eigen, zelfstandige beslissing van mevrouw Klynstra is geweest om moeder te willen worden, welke beslissing hij volledig respecteert. Er bestaat echter geen familierechtelijke betrekking tussen hem en de pasgeborene en het mag uitgesloten worden geacht dat die er zal komen. Carlos de Bourbon de Parme vraagt er begrip voor dat hij zich afzijdig zal houden en het ook niet gepast vindt op de achtergronden in te gaan’. 

Geen contact

In de jaren daarna was er ook geen contact met Carlos of de Oranje-familie. Totdat Brigitte met de toen achtjarige Carlos Hugo jr. op wintersport in Lech ging. Carlos Hugo jr. kwam oog in oog te staan met zijn tante Beatrix. Dit veroorzaakte grote paniek bij de beveiliging. De persoonlijke beveiligers van Beatrix vroegen de Nederlandse pers zelfs om portretten van Carlos Hugo jr. en Brigitte, zodat ze konden voorkomen dat een dergelijke situatie zich opnieuw zou voordoen. 

Beeld: ANP

Lees het hele artikel in Story 3. Deze ligt nu in de winkel.

 

Groot nieuws! Pippa Middleton (34), de jongere zus van Kate Middleton is in verwachting van haar eerste kindje.

Pippa en haar man James Mathews (42) zouden volgens The Sun vorige week hun familie op de hoogte hebben gebracht van het heugelijke feit. Kate zou als eerste op de hoogte zijn gebracht.

Kate, die nu zelf hoogzwanger is van haar derde kindje met prins William is dolblij voor haar zus. Pippa is in oktober uitgerekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP
(AD)
 

Ter ere van de 92ste verjaardag van de Britse koningin Elizabeth vond gisteren een concert plaats in de Royal Albert Hall in Londen. De koningin was aanwezig, samen met prins Charles, prins William, prins Harry en zijn toekomstige vrouw Meghan Markle.

De man van koningin Elizabeth, prins Philip, kon er helaas niet bij zijn. Hij is herstellende van een heupoperatie, die hij aan het begin van deze maand onderging. Ook prins William zijn vrouw, Kate Middleton, moest verstek laten gaan. Het duurt tenslotte nog maar een paar dagen voor ze zal bevallen van hun derde kind.

Een bont gezelschap had de eer voor te koningin op te treden; onder andere Sting, Shaggy, Tom Jones en Kylie Minoque zongen de koningin toe. Op een gegeven moment gingen de koningin en haar zoon het podium op en werd door de aanwezige muzikanten een luid ‘Happy Birthday’ ingezet.

Harry en Meghan

Kleinzoon Harry en verloofde Meghan trokken zoals verwacht veel bekijks, vooral de kledingkeuze van Meghan was een geliefd onderwerp. Alle modegoeroes lijken het er over eens dat haar marineblauwe jurk van Stella McCartney haar de gewenste elegante uitstraling bezorgde.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP