Net als veel koninklijke families op de wereld heeft ook het Britse koningshuis haar eigen, ietwat vreemde tradities. Zo ook tijdens het kerstdiner. Ieder familielid zou namelijk vlak voor én vlak na het kerstdiner op de weegschaal moeten staan.

Door: Daphne Dorgelo (Libelle)

Article continues after the ad

Koning Edward VII

Volgens de hoofdredacteur van het tijdschrift Majesty Magazine, Ingrid Seward, is het wegen voor en na het kerstdiner een heel oude traditie. Al in het begin van de twintigste eeuw heeft Koning Edward VII de traditie ingevoerd omdat hij erg bezorgd was over de gezondheid van zijn familie.

Weegschaal

Hij was bang dat niet iedereen zijn buik rond zou hebben gegeten tijdens de kerstdagen, dus liet hij iedereen voor en na het diner op de weegschaal staan. Deze traditie zou zijn voortgezet en er dus toe hebben geleid dat iedereen traditioneel nog steeds op een antieke weegschaal moet staan.

Uitzondering?

The Queen nodigde eerder al Meghans moeder Doria uit voor het kerstdiner. Dit zou betekenen dat dus ook zij aan de jaarlijkse weging mee zal moeten doen. Maar hoewel er nog niet eerder schoonouders zijn uitgenodigd voor de officiële koninklijke kerstbijeenkomst, wordt aangenomen dat er een uitzondering wordt gemaakt voor Doria. Pfiew!

De kerstdagen bij de royals

Op eerste kerstdag woont het gezin twee kerkdiensten bij, aldus Good Housekeeping. Om 9 uur ’s ochtends privé, daarna begint om 11.00 uur de openbare dienst. Na afloop gaan ze terug naar Sandringham en wordt er kalkoenen en kerstpudding met cognacboter geserveerd. En natuurlijk volgt de jaarlijkse toespraak van Elizabeth, een kerstwandeling  op het erfgoed, en een decadente afternoon tea. ’s Avonds is er nóg meer eten tijdens het buffetdiner. Als die teller van de weegschaal dan nog niet omhoog is gesprongen…

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: ANP