Prins Constantijn en prinses Laurentien zijn niet blij met de foto's die Weekend van hun dochter Eloise heeft gepubliceerd. Het weekblad plaatste een reeks beelden van de 18-jarige gravin die proeft van het studentenleven.

Zo werd ze rokend op de gevoelige plaat vastgelegd. 'Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden', laat het echtpaar woensdag weten in een verklaring aan Shownieuws.

Mediacode

Omdat de gravin in tegenstelling tot haar ouders geen lid is van het Koninklijk Huis hoeft geen rekening te worden gehouden met de mediacode. Toch snappen Constantijn en Laurentien niet waarom de reportage is geplaatst. 'Deze is overduidelijk genomen in de privésfeer, bevat ons inziens geen nieuwswaarde en draagt niet bij aan het publieke debat.'

Hotelschool

Eloise is zaterdag in Amsterdam begonnen aan de hotelschool. Op Instagram deelde de gravin zelf ook al foto's van de start van haar studie, al waren dat een stuk serieuzere beelden van haar bureau en computer in haar kamer op de campus. Ze reageert nu zelf op alle ophef en geeft aan het oncomfortabel te vinden zo gefotografeerd te worden. Verder wil ze vooral genieten van haar studentenleven en snapt ze niet wat er nieuws is aan het feit dat ze een sigaret heeft opgestoken. Ook bedankt ze haar volgers nog voor alle steun die ze heeft ontvangen.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.