Prins Charles was niet erg gelukkig met de timing van zijn zoon Harry bij de bekendmaking van zijn relatie met Meghan eind 2016. Door zijn statement verdween alle aandacht voor de diplomatieke rondreis die Charles en zijn vrouw Camilla op dat moment maakten langs de Golfstaten. Dat staat in het boek Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family, waar Britse media maandag wederom uit publiceren.

De prins van Wales werd naar verluidt twintig minuten voordat de verklaring openbaar ging op de hoogte gebracht en moest direct zijn zegen geven. Volgens de auteurs, royalty-verslaggevers Omid Scobie en Carolyn Durand, was Charles 'teleurgesteld' maar begreep hij ook dat er een 'kantelpunt' was bereikt in de relatie tussen Harry en Meghan, zeker ook vanwege de geruchten die al langere tijd in de lucht hingen. Waar Charles voor vreesde gebeurde ook. Direct nadat Harry zijn statement naar buiten bracht, domineerde het alle nieuwsmedia.

Krachtig statement

Harry wilde graag naar buiten met het nieuws omdat hij tegelijkertijd een krachtig statement maakte aan het adres van de pers om Meghan met rust te laten. De toenmalige actrice was in de aanloop naar de officiële bevestiging van haar relatie met Harry het slachtoffer geworden van geroddel met een ondertoon van seksisme en racisme. 'Daarmee werd een lijn overschreden', zo stond in de verklaring van Kensington Palace.

Verblind door lust

Al het hele weekend worden verschillende passages uit het boek breed uitgemeten in de Britse pers. Zo werd zondag onder meer geschreven over de vrees van broer William dat Harry verblind was door 'lust'.

Article continues after the ad

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.