Hoewel prinses Caroline van Monaco al jaren gescheiden leeft van Ernst August, de vader van haar dochter Alexandra, wordt ze nog altijd geconfronteerd met de schandalen die hij aan de lopende band veroorzaakt. De prins met de losse handjes en een alcoholprobleem zou opgenomen zijn in de psychiatrische Christian Doppler-Klinik in Oostenrijk. Maar of het ooit nog goedkomt met Ernst August is de vraag.

Na haar mislukte huwelijk met playboy Philippe Junot, die haar al bedroog tijdens de wittebroodsweken, en het tragische verlies van haar droomman Stefano Casiraghi, met wie ze drie kinderen kreeg, dacht Caroline van Monaco (63) weer gelukkig te kunnen worden met jeugdvriend prins Ernst August van Hannover (66). Nog voor hun Grote Dag begin 1999 raakte Caroline zwanger van hun dochter Alexandra. Door haar huwelijk met Ernst August promoveerde Caroline tot Koninklijke Hoogheid. De prins behoort immers tot de hoge Duitse adel. Maar koninklijk gedroeg hij zich bepaald niet en Caroline kwam er al snel achter dat ze een grote fout had gemaakt door met hem te trouwen.

Ware aard

Ernst August, die de drank rijkelijk liet vloeien, liet al snel zijn ware aard zien. Zo mepte ‘de prins met de losse handjes’ fotografen, bewerkte een hotellier met een boksbeugel en urineerde tegen het Turkse paviljoen tijdens de wereldtentoonstelling. En thuis was hij op den duur nauwelijks nog te vinden: vaak verbleef hij in Duitsland of in zijn vakantiehuis in Kenia. Maar terwijl iedereen wachtte op het nieuws van de scheiding, streek Caroline met haar hand over haar hart en bezocht ze hem in het ziekenhuis, waar hij in 2005 in coma lag door een alvleesklierontsteking, die mede het gevolg was van zijn stevige drankgebruik. Caroline had vaak een oogje toegeknepen wanneer Ernst August met andere vrouwen werdnal gesigeerd, maar na een pikante publicatie over zijn heimelijke liefdesreisjes met een Marokkaanse schone en een Roemeense danseres naar het Thaise eiland Phuket was voor haar de maat vol.

Nieuwe schandalen

Sinds 2009 leven Caroline en Ernst August gescheiden van tafel en bed, maar nog immer wordt de prinses geconfronteerd met de schandalen die haar ex veroorzaakt. En hij lijkt het steeds bonter te maken! Zo raakte hij onlangs slaags met de politie in Oostenrijk, bedreigde hij hen met een messenslijper en sloeg een agent in het gezicht. De prins werd gearresteerd en overgebracht naar een psychiatrische kliniek, maar de volgende dag was hij alweer op vrije voeten. Maar opnieuw ging het mis! Ernst August zou een echtpaar, dat voor hem werkte in zijn jachtslot in Grünau, hebben bedreigd. Het verhaal doet de ronde dat hem een gevangenisstraf boven het hoofd hangt. Ernst August zou inmiddels weer naar de Doppler-Klinik in Oostenrijk zijn gegaan. Volgens Neue Welt zou hij daar behandeld worden voor mentale problemen.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.