Prinses Caroline van Monaco (63) pikte ooit de man in van haar hartsvriendin Chantal Hochuli, maar al snel kreeg ze een koekje van eigen deeg toen ook zíj door Ernst August van Hannover werd bedrogen. De prinses, die tegenwoordig een teruggetrokken vrijgezellenbestaan leidt, zou volgens hofbronnen met enige spijt terugkijken op haar destijds desastreuze liefdeskeuze.

Prinses Caroline gaat alweer jaren als vrijgezel door het leven, en daar lijkt ze in te berusten. Volgens hofbronnen zou de Monegaskische prinses zich helemaal niet meer willen binden aan een man en dat heeft alles te maken met haar roerige liefdesverleden.

Verboden romance

Haar eerste huwelijk met de veel oudere bankier Philippe Junot strandde al na twee jaar. Hij was de prinses al ontrouw tijdens hun wittebroodsweken en dat zou de gehele verbintenis zo zijn gebleven. Drie jaar na de breuk maakte Caroline opnieuw de gang naar het altaar met Stefano Casiraghi, die ze de liefde van haar leven noemde. Het koppel kreeg zoons Andrea en Pierre en dochter Charlotte. Niet eerder was Caroline zo gelukkig geweest. Haar wereld stortte dan ook compleet in toen Stefano in 1990 verongelukte tijdens een speetbootrace. Haar goede vriendin Chantal Hochuli stond dag en nacht klaar voor de ontroostbare Caroline, en ook Chantals echtgenoot Ernst August van Hannover wierp zich op als steunpilaar. En dat laatste mondde uit in een verboden romance!

Droomman

Chantal, die in 1981 trouwde met Ernst August en twee zoons met hem kreeg, kneep al jaren een oogje dicht wanneer haar man vreemdging. Maar zijn affaire met haar hartsvriendin ging haar te ver. Chantal vroeg een scheiding aan en in 1997 trouwde Caroline, die toen twee maanden zwanger was van dochter Alexandra, met de man van haar vroegere hartsvriendin. Een sprookjeshuwelijk werd het niet! Al snel kwam ook Caroline erachter dat Ernst August allesbehalve een droomman was. 

Article continues after the ad

De maat vol

Aan Caroline’s loyaliteit kwam een eind toen Ernst August steeds vaker – net zoals tijdens zijn huwelijk met Chantal – flirtte met andere vrouwen. Toen er later foto’s opdoken van haar echtgenoot met de Roemeense danseres Simona was voor haar de maat vol. Na de breuk met Ernst August heeft Caroline nooit meer een serieuze relatie gehad. De inmiddels 63-jarige prinses leeft tegenwoordig een teruggetrokken bestaan in Clos Saint Pierre, haar villa in Monaco, waar geen ruimte meer lijkt voor een liefdespartner. Liever besteedt ze haar tijd en aandacht aan haar kinderen en kleinkinderen.

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.