Wie de naam Carel Kraayenhof noemt, zal in diezelfde zin waarschijnlijk ook Adiós Nonino noemen, het liedje dat de bandoneonist in één klap tot een ster maakte. In Story vertelt Carel dat hij aan het nummer op zich nooit een stuiver verdiende, maar er wel iets veel waardevollers aan overhield: een hechte vriendschap met Máxima! 

Had – toen nog – prinses Máxima in de Nieuwe Kerk van Amsterdam haar tranen niet laten vloeien op de tonen van het nummer Adiós Nonino, dan had het leven van Carel Kraayenhof (59) er zonder twijfel heel anders uitgezien. Maar dit gebeurde wel degelijk tijdens de inzegening van het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander op 2 februari 2002. Het maakte de bandoneonist in één klap tot een ster in Nederland. Het nummer Adiós Nonino werd de dagen en weken daarna op alle radiostations gedraaid, wat slechts het begin bleek te zijn van nog veel meer succes voor Carel. Na die dag werd hij overal uitgenodigd om het nummer ten gehore te brengen. En toen hij een maand na het gedenkwaardige optreden zijn album Tango Royal uitbracht, mocht hij daarvoor de Edison Klassiek Publieksprijs in ontvangst nemen. ‘Ik word nog altijd ‘de man van de traan’ genoemd,’ vertelt Carel. ‘En het is inderdaad zo dat ik heel veel aan dat optreden te danken heb, om niet te zeggen alles. Nog steeds wordt mij vaak gevraagd om het nummer te spelen op bruiloften, en ook op begrafenissen. Inmiddels heb ik er wel vijf versies van op mijn repertoire staan.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Ed Oudenaarden (ANP)

President Fonseca van Kaapverdië is op staatsbezoek in Nederland en dat is reden genoeg voor Máxima om een speciaal sieraad uit de kast te pakken. Ze verrast het hele land met de bijzonder broche die ze op haar jurk heeft gespeld.

Door: Tessa Heinhuis (Libelle)

Bling bling

Onze koningin schoof aan bij het staatsbanket dat zij met haar man Willem-Alexander heeft georganiseerd in een oranje one-shoulder-jurk van Claes Iversen. Die jurk is al speciaal, maar al helemaal door de broche die ze erop droeg.

Devant de Corsage

Ze droeg namelijk de zogeheten Devant de Corsage: een unieke broche die we voor het laatst in de jaren 80 in het openbaar hebben gezien. Toen droeg prinses Juliana ‘m nog. Het is een kostbaar ding: de broche bestaat uit 214 briljant geslepen diamanten en een 30 karaat grote gele diamant. In 1879 al ontving koningin Emma de broche al als nationaal geschenk. Een prachtig erfstuk dus, dat al generaties lang meegaat en nog altijd beeldschoon is.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: ANP

Geheel onverwachts is Meghan Markle, Duchess of Sussex, gisteravond opgedoken tijdens de uitreiking van de Britse Fashion Awards. Daar verscheen ze als verrassing op het podium om een prijs uit te reiken aan de ontwerpster van haar bruidsjurk van modehuis Givenchy, Clare Waight Keller.

De buik

Voor alle aanwezigen in de Royal Albert Hall in Londen – inclusief Clare – kwam Meghan’s bezoek als een complete verrassing. Ineens was ze er. Hoewel er een groots applaus was voor de winnares van de British Womenswear Designer of the Year, waren alle ogen uiteraard gericht op ‘de buik’, die de royal nu écht niet meer kan verhullen.

Beeldschoon

In een strakke, elegante zwart fluwelen japon – van Givenchy, of course – verscheen Meghan op het podium, waar – vol in de spotlights –  duidelijk werd dat de hertogin inmiddels al op, of zelfs al over de helft van haar zwangerschap is. Met haar donkere haar strak in een lage knot, haar signature naturel make-up, stijlvol zwart gelakte nagels en haar handen om haar buik (waar volgens kenners niet één maar zelfs twee kindjes in bivakkeren) gevouwen, vormde de vrouw van prins Harry een beeldschoon plaatje.

‘Deze vrouw is geweldig’

Nadat Meghan Clare op het podium eerde en de award overhandigde, nam de creatief directeur van het modehuis het woord om de hertogin te bedanken. “Deze vrouw is zo geweldig. Ik heb Meghan persoonlijk leren kennen. Dat iemand zoals zij je vertrouwt tijdens een fantastisch moment in haar leven is voor mij een ongelooflijke eer. En ik kan je niet genoeg bedanken, omdat het een prachtig moment was. Bedankt”, aldus de designer.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP | Flaironline.nl