Koningin Camilla. Volgens een insider krijgt de Duchess of Cornwall als prins Charles ooit de troon bestijgt ook echt de titel koningin. En dat zorgt natuurlijk voor ophef.

Lees ook: Camilla Parker Bowles: "Ik was een gevangene in mijn eigen huis"

Vechten voor de titel

Als koningin Elizabeth afstand van de troon doet of komt te overlijden, wordt Charles de nieuwe koning van Groot-Brittannië. Dat hij dat graag wil doen met zijn echtgenote aan zijn zijde is niets nieuws. Maar dat hij nu echt vecht voor haar titel, dat doet flink stof opwaaien.

De kroonprins zou al tijden stiekem campagne voeren binnen het koningshuis voor de titel van Camilla, zo deelt een bron met de Britse krant The Daily Star. Camilla stond er altijd op om Princess Consort als titel te krijgen, maar Charles zou nu op zijn strepen zijn gaan staan.

Acceptatie

Zijn moeder Elizabeth zou geen fan zijn geweest van het idee, maar zou de laatste jaren langzaam zijn opgewarmd voor Camilla. In 2016 liet Elizabeth de echtgenote van haar zoon toe tot de Privy Council, volgens velen een teken dat ze nu echt geaccepteerd is binnen het koningshuis.

Wel maken medewerkers van Charles zich druk over de publieke perceptie: accepteert het Britse volk Camilla wel als koningin? Uit een peiling in 2015 bleek dat 55 procent van de Britten vindt dat Camilla een andere titel moet krijgen. Dat percentage zou in de laatste twaalf jaar overigens zijn afgenomen.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP | Bron: Nouveau

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP