Sinds deze zomer doet Camilla Parker Bowles nauwelijks nog een oog dicht. De hertogin is op dezelfde dag twee keer ontsnapt aan de dood. De echtgenote van de Britse prins Charles vreest dat het onheil geen toeval was en ze is bang dat iemand het op haar heeft gemunt. 

Camilla Parker Bowles kampt met slapeloze nachten en áls ze al in slaap valt, dan wordt ze gekweld door hevige nachtmerries. Afgelopen zomer raakte de echtgenote van de Britse kroonprins Charles betrokken bij twee bijna-ongelukken op één dag. Wat is er precies gebeurd? Toen Camilla per helikopter werd overgebracht van Sandringham naar haar huis in Wiltshire vloog er een ander vliegtuig recht op hen af. De piloot wist ternauwernood een frontale crash in de lucht te voorkomen. Drie kwartier later sloeg het noodlot bijna weer toe. Bij de landing wist de alerte piloot een botsing te voorkomen met een zweefvliegtuig met parachutisten. De schrik zat er bij Camilla op zijn zachtst gezegd goed in en dat is volgens een luchtverkeers-leider van RAF Marham, Norfolk, die de vlucht volgde, niet onterecht. ‘Het botsingsrisico was in beide gevallen erg hoog,’ vertelde hij aan MailOnline.

Article continues after the ad

Na het incident

Sinds de beangstigende incidenten doet Camilla – die al vliegangst heeft – nauwelijks nog een oog dicht. Steeds weer rijst bij haar de vraag of er technische fouten zijn gemaakt en dat de bijna-ongelukken op één dag op toeval berusten of is zij het doelwit van kwaadwillenden? Het is deze onzekerheid die Camilla’s leven én nachtrust beïnvloedt, zodanig dat ze sinds die bewuste dag helemáál niet meer durft te vliegen en Charles de opdracht heeft gegeven de veiligheidsmaatregelen in hun woning te laten verhogen. Charles heeft zich de paniek van zijn echtgenote en haar bezorgdheid om haar veiligheid enorm aangetrokken en is meteen op het verzoek van Camilla ingegaan. Een woordvoerder van het paleis liet aan het Duitse blad Neue Welt, dat eerder berichtte over deze kwestie, weten: ‘Er is aangekondigd dat er naar nieuwe lijfwachten wordt gezocht en de beveiliging moet aanzienlijk worden versterkt. Alle personen die het paleis binnenkomen, worden nu strenger gecontroleerd.’ Dát, terwijl de beveiliging van de Britse royals al bekendstaat als ‘zeer streng’.  

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.