De gezondheidstoestand van koningin Elizabeth is in het Verenigd Koninkrijk het gesprek van de dag. De Britten twijfelen aan de officiële verklaring dat de 95-jarige vorstin alleen maar moet rusten van haar artsen en verder prima in orde is. Zeker nu plannen worden gemaakt voor de vervanging van The Queen. En daarbij wordt aan een onverwacht persoon gedacht: de ooit zo gehate hertogin Camilla!

Camilla die koningin Elizabeth vervangt, wie had dat kunnen bedenken? Camilla was ooit de meest gehate vrouw van het Verenigd Koninkrijk. Prins Charles had in een tv-interview toegegeven dat hij echtgenote Diana had bedrogen met Camilla (‘Nadat ons huwelijk onherstelbaar was mislukt’), en dat viel bij de Britten, die Diana vereerden, niet goed. Camilla had het zwaar te verduren. Ze kreeg brieven waarin ze werd bedreigd, uitgescholden en vernederd. In de supermarkt werd ze met broodjes bekogeld, op straat werd ze nageroepen. Camilla was destijds nog getrouwd met Andrew Parker Bowles, die als slappeling werd weggezet omdat hij ‘zelfs zijn vrouw neerlegde voor zijn land’. Toen Diana was overleden na het verschrikkelijke ongeluk in de Parijse tunnel, kon Camilla helemaal wel inpakken. Als zij er niet was geweest, was dit nooit gebeurd, redeneerde men.

Keerpunt

Charles trouwde in 2005 ondanks alles toch met Camilla, en in de loop der jaren wist de nieuwbakken hertogin toch sympathie op te wekken. De lockdown vanwege corona vorig jaar werd vreemd genoeg het ultieme keerpunt voor haar. Op de Instagram-pagina van Clarence House, waarop foto’s en filmpjes van Charles en Camilla worden gepost, liet Camilla zich vaak zien. Ze sprak met mensen die aan haar goede doelen zijn verbonden, met bekende landgenoten en met het Britse volk. En dat deed ze op zo’n innemende manier dat de Britten massaal voor haar vielen. Camilla groeide zelfs uit tot een van de populairste leden van de koninklijke familie!

Beeld: Getty Images

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.