Als de renovatie van haar Wassenaarse villa eindelijk voltooid is, wachten prinses Margarita nog de nodige ‘herstelwerkzaamheden’ bij haar nieuwe buren. Die zijn het gedrag van Margarita’s bouwploegen namelijk meer dan zat. Het eerste geweldsincident is zelfs al een feit...

In 2017 kocht prinses Margarita een kapitale villa in Wassenaar die het begrip ‘opknappertje’ een eigen dimensie geeft. Hoewel er al bijna drie jaar lang dag in, dag uit aan het vervallen pand wordt gewerkt, is het einde nog lang niet in zicht. Eerder berichtte Story dat de werkzaamheden aan het huis werden verricht door een groep Poolse arbeiders, die in een pand direct naast Margarita’s villa op een kluitje samenwoonden. In die situatie is inmiddels verandering gekomen.

Arbeiders

‘Dat huisje waar die Polen toen in woonden, is van eigenaar gewisseld,’ vertelt een buurtbewoner. ‘De nieuwe eigenaar heeft de mensen die erin zaten er toen uitgezet. Dat clubje hebben we nooit meer teruggezien. Nu zitten er nieuwe arbeiders in, maar dat is weer niet het clubje dat aan de villa werkt. In het huis van Margarita werken nu allemaal Tsjechen.’ Opvallend is dat gedurende de dag een aantal van hen naar een andere locatie gaan. ‘Er komen daar elke ochtend busjes waarmee mannen worden opgehaald. Die worden in de namiddag weer teruggebracht. Wij hebben daarom de indruk dat er mensen daar slapen. Ook staat er ’s avonds en ’s nachts steeds een camper op het terrein.’

Pottenkijkers

Als Story zich bij het groepje bouwers meldt dat deze dag aan het werk is aan Margarita’s villa, heeft het er alle schijn van dat men geen behoefte heeft aan pottenkijkers. De mannen claimen geen woord Engels, Duits of Frans te spreken. Wel rijden ze die dag meerdere keren af en aan met bouwmaterialen, die kennelijk met gebarentaal worden besteld. Kortom, er is continu bedrijvigheid op het terrein, zonder dat er op het oog al te veel verandert. 

Article continues after the ad

Ingrijpen

Die schermutselingen zullen de nieuwe buren van Margarita waarschijnlijk een zorg zijn. Wel blijkt een aantal van hen de buik vol te hebben van de overlast die haar bouwploeg dagelijks in de buurt veroorzaakt.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 31 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.