Zoals bekend is laat Buckingham Palace de aantijgingen van pestgedrag door Meghan Markle onderzoeken. Dat liet het Britse hof weten via een officieel statement.

Naar verluidt schakelt het Britse koningshuis onafhankelijke advocaten in.

Article continues after the ad

Externe partij

Dat meldt The Sunday Times. In eerste instantie zou de koninklijke familie zelf een onderzoek starten, maar er is dus toch uiteindelijk gekozen voor een partij van buitenaf. Het is niet bekend waarom dit ineens besloten is. 

Ruzie maken

Meghan zou volgens bronnen tijdens haar verblijf in het paleis twee persoonlijke assistenten de deur uit gewerkt zou hebben en het leven van een derde medewerker zuur had gemaakt. Dat claimden oud-paleismedewerkers in The Times.

Huilen

Ook zou Meghan meerdere keren medewerkers aan het huilen gemaakt hebben. Het hof laat weten "erg bezorgd" te zijn over de verwijten en stelt verder onderzoek in naar de beschuldigingen.

Pestgedrag

'Medewerkers die in die tijd werkzaam waren, ook als zij dat nu niet meer zijn, worden uitgenodigd mee te doen aan het onderzoek om te kijken of er lessen uit te trekken zijn.' Volgens het hof heeft pestgedrag geen plek in het paleis. 'Dat toleren wij niet.'

Aanval op Meghan

Meghan zelf ontkent en is verdrietig over de aantijgingen. Zij noemt deze 'een berekenende smaadcampagne' en spreekt van misleidende en schadelijke informatie.

'De hertogin is verdrietig over deze nieuwe aanval, vooral omdat zij zelf het doelwit van pestgedrag is geweest en ze zich erop toelegt om mensen te steunen die pijn en trauma hebben meegemaakt', zo liet haar woordvoerder eerder weten.

Bron: The Sunday Times/ANP Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.