Volgens de advocaten van Meghan, de hertogin van Sussex, is het aan de Britse tabloids te wijten dat de relatie tussen haar en haar vader Thomas Markle dusdanig verstoord is, dat de twee geen contact meer met elkaar hebben. Dit meldt The Guardian.

Meghan en haar vader zouden een zeer goede verhouding hebben gehad gedurende haar kindertijd en bleven close met elkaar totdat de Britse media zich drie jaar geleden aan hem opdrongen. Dat resulteerde ondermeer in interviews waarin vader Markle zich nogal openlijk over zijn dochter uitliet. Ook liet hij zich ertoe verleiden foto's te maken waaruit moest blijken dat hij zich 'klaarmaakte voor het koninklijke huwelijk', waar hij uiteindelijk niet bij aanwezig was. De foto's waren in scène gezet en Markle kreeg er bovendien voor betaald.

Persoonlijke brief

Sindsdien liggen vader en dochter overhoop met elkaar. Meghan klaagt de krant Mail On Sunday nu aan omdat het medium een handgeschreven, persoonlijke brief van haar aan vader Thomas zonder haar toestemming gepubliceerd zou hebben.

Bewijzen

The Mail wil nu bewijzen zien van de hertogin dat ze haar vader jarenlang financieel heeft onderhouden, zoals door haar juridische team beweerd wordt.

Article continues after the ad

Beeld: Brunopress | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.