Het omstreden BBC-interview, waarin prins Andrew ontkende seks met een minderjarige te hebben gehad, deed zijn geloofwaardigheid al geen goed. Inmiddels mengen naaste medewerkers van de prins en diens ex-vrouw Sarah Ferguson zich in de zaak. Maar daarmee zou Andrew zich alleen maar verder in de nesten werken.

Het Amerikaanse ex-model Molly Skye Brown (42) keek eind vorig jaar vreemd op toen ze een e-mail kreeg van Antonia Marshall uit het Verenigd Koninkrijk. Antonia is de naaste assistente van Sarah Ferguson, de hertogin van York en ex-echtgenote van de Britse prins Andrew, de hertog van York. Antonia zou Molly hebben aangeboden haar in contact met Sarah te brengen en Molly’s groeten over te brengen aan de Britse koningin Elizabeth. Want in ‘kamp Andrew’ was wat Molly op Twitter had geschreven opgevallen en zeer blij ontvangen.

Article continues after the ad

Onschuldig of niet?

Molly beweerde op Twitter namelijk dat een foto die Andrew heel wat kopzorgen bezorgt, gemanipuleerd is. Op de bewuste foto staat Andrew met zijn arm om de Amerikaanse Virginia Roberts Giuffre. Virginia roept al bijna zes jaar lang dat zij als jong meisje door de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein – die in augustus 2019 vermoedelijk na zelfmoord dood in zijn gevangeniscel werd gevonden – jarenlang is uitgeleend als seksslavin. Aan onder anderen prins Andrew, met wie ze drie keer – de eerste keer was ze 17 – gedwongen seks zou hebben gehad. Andrew ontkent ten stelligste. Maar de foto waarop hij zo innig met Virginia staat, spreekt niet in zijn voordeel.

Door: Patricia van Driel | Beeld: Getty Images, Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.