Prins Andrew (59) heeft zich zaterdagavond in een vraaggesprek met BBC Newsnight aardig voor schut gezet. Hij werd bevraagd over zijn vriendschap met de veroordeelde pedoseksueel Jeffrey Epstein en over de beschuldigingen van de Amerikaanse Virginia Roberts Giuffre dat ze als tiener tot drie keer toe gedwongen werd tot seks met de prins. 

Andrew zegt dat hij zich haar niet herinnert en dat hij in elk geval voor één van de keren een alibi heeft, namelijk dat hij met een van zijn dochters in een pizzatent zat. De prins deed nog wat opvallende uitspraken. Zo deed hij Giuffres aantijging dat Andrew tijdens het dansen overvloedig zweette af met de bewering dat hij in die tijd niet kón zweten, omdat hij tijdens zijn dienst in de Falklandoorlog een overdosis adrenaline had gekregen, wat transpireren onmogelijk maakte.

Article continues after the ad

Pijnlijk

Over Epstein zegt de tweede zoon van koningin Elizabeth dat hij spijt heeft dat hij met hem is blijven omgaan, ook nadat de zakenman was veroordeeld voor kindermisbruik.

In de Britse media krijgt Andrew er zondag van langs. Het interview wordt omschreven als rampzalig en buitengewoon pijnlijk. 'Ik verwachtte een treinongeluk. Maar dit was een vliegtuig dat tegen een olietanker vloog, waardoor een tsunami ontstond die een kernexplosie veroorzaakte, zo slecht', zei royalty-journalist Charlie Proctor.

Commentatoren noemen de hertog van York arrogant en een vrouwenhater die geen greintje medeleven kan opbrengen voor de slachtoffers van Epstein. Ze vragen zich af waarom koningin Elizabeth toestemming voor het vraaggesprek heeft gegeven. Interviewster Emily Maitlis krijgt overigens alle lof.

Media-adviseur stapt op 

De media-adviseur van de Britse prins Andrew, Jason Stein, is onlangs opgestapt nadat de prins ja had gezegd tegen een interview met de BBC. Dat melden Britse media. De spindoctor was bang dat een interview averechts zou werken.

Bron en beeld: ANP 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.