De Britse koningin Elizabeth werkt vrijdag weer aan haar bureau, nadat ze de nacht van woensdag op donderdag in het ziekenhuis had doorgebracht. Dat meldde de Britse premier Boris Johnson. 'Ik stuur haar onze allerbeste wensen' zei Johnson. Elizabeth houdt vrijdag volgens Buckingham Palace rust en houdt zich uitsluitend bezig met 'lichte taken'. De ziekenhuisopname was voor 'inleidend onderzoek' waarmee wordt gesuggereerd dat meer onderzoek nodig is. Eerder deze week moest de koningin plotseling afzien van een bezoek aan Noord-Ierland.

Ze heeft de media laten schrikken. Haar gelijknamige moeder is 101 jaar oud geworden, maar Britse media zijn toch alvast gaan kijken wat er gebeurt als de 95-jarige koningin overlijdt. Daar ligt zoals gebruikelijk een draaiboek voor klaar. In het geval van Elizabeth heet dat Operation London Bridge. De overleden vorstin wordt volgens de plannen op de tweede dag na haar dood naar Buckingham Palace overgebracht en vanaf de zesde dag drie dagen opgebaard in Westminster Hall, onderdeel van de parlementsgebouwen.

Ziekenhuis

De koningin bracht woensdagavond een nacht door in het King Edward VII-ziekenhuis. Dat bericht volgde enkele dagen nadat Buckingham Palace bekendmaakte dat de koningin het op advies van haar artsen even rustiger aan moest gaan doen. Om die reden annuleerde ze een reis naar Noord-Ierland.

Windsor Castle

Koningin Elizabeth (95) is inmiddels terug op Windsor Castle en heeft volgens een woordvoerder van Buckingham Palace 'in een goed humeur' aan de lunchtafel gezeten.

Article continues after the ad

Bron & beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.