Prins William (39) en hertogin Kate (40) verdelen hun tijd tussen hun appartement in Kensington Palace in Londen en hun buitenhuis Anmer Hall in het graafschap Norfolk, bijna tweeënhalf uur rijden van de Britse hoofdstad.

Het stel kreeg het statige huis voor hun huwelijk, en na een ingrijpende verbouwing en nieuwe inrichting – door Kate in samenwerking met een binnenhuisarchitect uitgezocht – werd het echt hun thuis.

Monumentaal pand

Maar nu zouden William en Kate van hun buitenhuis in Anmer Hall af willen. Volgens de Britse makelaar Amelia Davies hebben de twee hun oog laten vallen op het monumentale pand Doughton Manor in Gloucestershire, dat te koop staat voor 4,7 miljoen euro. Het in de 16e eeuw gebouwde huis is gesitueerd nabij een golfbaan, de renbanen in Cheltenham en Bath en privéscholen, maar belangrijker: het geliefde Highgrove-landgoed van prins Charles (73) ligt aan de overkant.

Pluspunt

En dat vinden William en Kate, die een zeer hechte band hebben met Charles, een groot pluspunt. Hun kinderen George (8), Charlotte (7) en Louis (4), zijn ook dol op hun grootvader. ‘Het is letterlijk tegenover Highgrove', aldus makelaar Amelia Davies. (...) Als de koop doorgaat, zullen William en Kate volgens Britse royaltykenners hun appartement in Kensington Palace aanhouden, en daarnaast (na een grondige renovatie) zo vaak als mogelijk willen verblijven op het nieuwe landgoed. 

Article continues after the ad

 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.