Hertogin Kate ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Haar koninklijke kledingkast is dan ook royaal gevuld. En daarvoor tast ze diep in de buidel.

Bloemenprints

Kate (39), de echtgenote van de Britse prins William en de toekomstige koningin van het Verenigd Koninkrijk, is een van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld. Royaltywatchers raken vaak niet uitgesproken over haar kledingstijl, die wordt omschreven als klassiek en kleurrijk. De hertogin heeft een passie voor bloemenprints en we zien haar dan ook geregeld verschijnen in opvallende creaties van het Britse modelabel Ghost, dat een groot aanbod heeft in vrouwelijke, klassieke bloemenjurken. Het label is maar wat trots op het feit dat een royal hun outfits draagt. Logisch, want zodra Kate weer is gespot in een van hun jurkjes, gaan deze als zoete broodjes over de toonbank.

Article continues after the ad

Favoriete kleur

Ook hult Kate zich graag in blauwe – van kobalt, turquoise tot aan baby- en donkerblauw – creaties. Het is haar favoriete kleur. Zo droeg ze tijdens de bekendmaking van haar verloving met prins William een diepblauwe wikkeljurk van ontwerpster Daniella Helayel. En tijdens de poseersessie na de geboorte van haar oudste zoon George had ze zich gestoken in een babyblauw jurkje. Als eerbetoon aan (wijlen) prinses Diana, die in een soortgelijke jurk het ziekenhuis verliet toen William was geboren. En voor de première van de James Bond-film Spectre, die plaatshad in the Royal Albert Hall in Londen, koos ze voor een voor haar doen sexy, lichtblauwe jurk van ontwerpster Jenny Packham.

DOOR KYRA RUTGERS | FOTO BRUNOPRESS

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 19 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.