Het boek dat Claudia de Breij schreef over prinses Amalia staat zoals verwacht op nummer 1 in de Bestseller 60 van de Stichting CPNB. Eerder deze week werd bekend dat de eerste twee drukken van het boek, in totaal 75.000 boeken, al helemaal zijn uitverkocht.

De Breij ontmoette Amalia afgelopen zomer meermaals en schreef hier een boek over. Zij deed dit ter gelegenheid van de 18e verjaardag van de prinses, op 7 december. Het boek is bedoeld om lezers kennis te laten maken met de beoogd troonopvolger en gaat onder meer over haar schooltijd, haar liefde voor muziek en over haar toekomstige rol als koningin.

18e verjaardag

Het is traditie dat er rond de 18e verjaardag van de troonopvolger een boek uitkomt, zodat Nederland die beter kan leren kennen. Zo verscheen in 1985 de biografie Alexander van Renate Rubinstein en schreef Hella Haasse in 1955 Portret van Prinses Beatrix.

Bestsellerlijst

Het boek over Amalia is overigens niet het enige boek met een koninklijk tintje in de bestsellerlijst. Het boek De Zwijger, dat René van Stipriaan schreef over het leven van Willem van Oranje, staat op plaats 24 in de Bestseller 60.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.