Koning Willem-Alexander moet ronduit woest zijn nu zijn echtgenote Máxima – met seksspeeltjes en al – grofweg te koop wordt aangeboden aan de hoogste bieder!

Als het beledigen van koningin Máxima – terwijl ze in geen velden of wegen te bekennen is – al goed blijkt voor veertig uur celstraf, dan mag kunstenaar Peter Klashorst zijn borst helemaal natmaken! Op een veilingwebsite staat namelijk een schilderij van zijn hand dat ten paleize als een bom moet zijn ingeslagen: een beeltenis van Máxima in een zeer specifieke pornografische houding, die als uiterst grof mag worden bestempeld.

Article continues after the ad

Hoogste bod

En dat is nog niet alles: het werk wordt nu per opbod verkocht, dus het is maar zeer de vraag in welke handen het schilderij belandt. Vooralsnog is het hoogste bod een bedrag van 600 euro, dus in uiterste nood kan koning Willem-Alexander het werk nu nog zelf zonder buikpijn opkopen. De vraag is echter of degenen die achter de verkoop van het schilderij schuilgaan, niet moeten vrezen voor de toorn van het koningshuis. 

Bang

Eigenaar van het doek is Edwin Suer, manager van kunstenaar Peter Klashorst. Is hij niet bang voor de invloedrijke machten rond ons koningshuis? ‘Nou, eigenlijk niet,’ vertelt Edwin aan Story. ‘Misschien dat ze zo meteen hier op de stoep staan, dat zou kunnen. We zien wel. Bel me over een paar dagen nog maar een keer. Als ik dan niet opneem, weet je hoe laat het is.’ 

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.