Harry Meghan merknaam

Prins Harry en zijn vrouw Meghan, de hertog en hertogin van Sussex, mogen hun merknaam Sussex Royal niet meer gebruiken. Dat heeft een woordvoerder van het koppel aan de Britse pers bevestigd. 

Eerder deze week ontstonden geruchten dat koningin Elizabeth niet wil dat haar kleinzoon en zijn vrouw nog langer de naam Sussex Royal gebruiken voor hun non-profit organisatie, Instagram-pagina en website. De woordvoerder van Harry en Meghan zei toen dat de discussies over het gebruik van de term 'royal' nog bezig waren.

Article continues after the ad

Daar is nu een eindoordeel uit gekomen: na het voorjaar mogen Harry en Meghan de naam Sussex Royal niet langer gebruiken. Dat betekent dat hun nieuwe organisatie een andere naam moet krijgen. 

Stapje terug

De hertog en hertogin van Sussex maakten eerder dit jaar bekend te willen stoppen met hun rol als 'senior royal'. Het stel sprak tevens de wens uit financieel onafhankelijk te worden van de koninklijke familie en een aanzienlijk deel van hun tijd in Noord-Amerika te gaan doorbrengen.

Vanaf 1 april mogen Harry en Meghan geen gebruik meer maken van hun koninklijke titels. Dat betekent dat ze vanaf dan niet meer aangesproken zullen worden als zijne en hare koninklijke hoogheid. Desondanks blijft Harry wel de hertog van Sussex, graaf van Dumbarton en baron Kilkeel. Zijn vrouw behoudt de bijbehorende vrouwelijke titels. 

Bron: AD | Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.