De Belgische prinses Marie-Christine (69), een tante van koning Filip en halfzus van de koningen Albert II en Boudewijn, zit financieel aan de grond en wordt gemanipuleerd door haar gokverslaafde echtgenoot, Jean-Paul Gourgues. Dat meldt de Vlaamse royaltyverslaggever Mario Danneels in de Vlaamse editie van Story.

Hij baseert zijn bevindingen op mededelingen van gewezen vrienden van de prinses, die in de Amerikaanse staat Washington een geïsoleerd leven leidt. 'Ik weet dat de situatie met mijn zus zeer triest is', bevestigde prinses Esmeralda (63) aan Story. 'Ze wil geen enkel contact met mij of andere familieleden, of met zoveel van haar vrienden.'

Prinses Marie-Christine is bij het grote publiek vrijwel onbekend. Ze is het middelste kind uit het in België altijd omstreden gebleven tweede huwelijk van koning Leopold III en Lilian Baels, prinses van Retie. Ze werd geboren één jaar nadat Leopold III was afgetreden ten gunste van de oudste zoon uit zijn eerste huwelijk, Boudewijn - haar halfbroer.

Ongelukkig

De prinses heeft haar jeugd omschreven als ongelukkig en ze had grote problemen met haar moeder. In 1981 besloot Marie-Christine naar Noord-Amerika te verhuizen, waar ze in Canada een schijnhuwelijk aanging om verblijfspapieren te krijgen. In 1989 volgde het huwelijk met Jean-Paul Gourgues, met wie ze eerst in Los Angeles, daarna in Las Vegas en tegenwoordig in het plaatsje Sequim woont.

Article continues after the ad

Met België werden alle banden verbroken en tot vorig jaar november was ook lange tijd onbekend waar de koningsdochter verbleef. Kort geleden meldde een tegenwoordig in Frankrijk wonende gewezen vriend van het Marie-Christine zich met meer informatie, onder meer over de gokverslaving van haar man, waardoor haar erfenis werd opgemaakt, en de wijze waarop hij haar onder de duim houdt en alle contact met de buitenwereld tegenhoudt.

Het relaas werd vervolgens bevestigd in de memorires van een andere vroegere kennis die al eens had gesuggereerd dat Jean-Paul maar als croupier moest gaan werken gezien de vele tijd die hij in casino's doorbracht. Volgens de prinses zou dat echter niet kunnen omdat hij een strafblad had. Jean-Paul wimpelde eerder dit jaar Belgische media af en ook Marie-Christine wilde geen reactie geven.

Bron & beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.