Zijn omstreden bezoek aan de Chinese ambassade kan prins Laurent weleens 40.000 euro gaan kosten. De Belgische regering is een procedure gestart om de toelage van de prins met tienduizenden euro’s te verlagen. Laurent laat het er niet bij zitten, en heeft een advocaat ingeschakeld.

Negen pagina’s telt de brief die de advocaat van prins Laurent naar de Belgische regering heeft gestuurd. Met het epistel wordt getracht premier Charles Michel en de zijnen, die van plan zijn Laurents toelage te verlagen, op andere gedachten te brengen. Want, zo komt het er in het kort op neer, Laurent kan eigenlijk geen cent van de 307.000 euro die hij jaarlijks krijgt missen. ‘Dat is het globale bedrag, want meer dan twee derde (iets meer dan 200.000 euro) zijn werkingskosten. Dat geld wordt bijvoorbeeld gebruikt om zijn publieke optredens te financieren. Ook parlementariërs of diplomaten krijgen zulke vergoedingen,’ vertelde Laurents advocaat in het tv-programma C’est pas tous les jours dimanche. ‘Wat Laurent krijgt, is het equivalent van wat een lid van de Raad van State krijgt oftewel een basisinkomen van zo’n 85.000 euro bruto. Een bedrag dat netto natuurlijk lager ligt.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Story 50 ligt nu in de winkel. 


Beeld: ANP

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP