Delphine Boël neemt geen genoegen met het feit dat de Belgische oud-koning Albert begin dit jaar heeft erkend haar biologische vader te zijn. Ze wil méér! Zoals de titel van prinses, want daar meent ze recht op te hebben. Of het zover komt is de vraag, maar zeker is dat Albert nog lang niet van zijn kwelgeest verlost is...

DNA-test

Ze zocht alleen maar erkenning, zo verklaarde ze meermaals, maar nu heeft Delphine Boël toch besloten het onderste uit de kan te halen. Begin dit jaar moest de Belgische oud-koning Albert na een door de rechter afgedwongen DNA-test toegeven haar biologische vader te zijn. Maar Delphine eist nu volgens haar advocaat Marc Uyttendaele ‘exact dezelfde voorrechten, titels en hoedanigheden als haar twee broers en haar zus’. Zijn collega Alain De Jonge vulde aan: ‘Ze wil niet langer gediscrimineerd worden.’ Ook maakte hij duidelijk wat het dan precies is wat Delphine wil: de achternaam Van Saksen-Coburg, de titel prinses van België met het predicaat Koninklijke Hoogheid.

Pijnlijke procedure

Tijdens haar jarenlange juridische strijd heeft Delphine altijd gesteld niet op geld of een titel uit te zijn, maar: ‘Ik wil gewoon een duidelijk wettelijk kader om mijn leven en dat van mijn gezin te beschermen.’ Dat ze van gedachten is veranderd, komt volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad omdat Albert ‘op een koude, berekenende manier via een eenvoudige persmededeling uiteindelijk toegaf inderdaad haar vader te zijn’. In de verklaring van zijn advocaat stond onder andere: ‘Zelfs als er juridische argumenten en bezwaren zijn om het feit te rechtvaardigen dat legaal vaderschap niet noodzakelijk een weerspiegeling is van biologisch vaderschap en dat de gevolgde procedure hem twijfelachtig lijkt, besloot koning Albert zich erbij neer te leggen en in eer en geweten een einde te maken aan deze pijnlijke procedure’.

Beeld: Peter Smulders
Dit artikel komt uit Story. Editie 39 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.