Albert gaat toch DNA afstaan voor zijn buitenechtelijke dochter Delphine Boël. De Belgische koning weigerde heel lang mee te werken, maar hij wordt nu verplicht door het hof.

Mocht hij dit niet doen, dan hing er een dwangsom van 5000 euro per dag boven zijn hoofd. Genoeg reden voor Albert om toch zijn DNA af te staan. Toch zal het resultaat van deze test geheim blijven tot er een nieuwe uitspraak in de zaak komt. De koning ging namelijk nog in beroep en tot hier een beslissing over is gemaakt, zal de uitkomst niet bekend worden gemaakt.

Langslepend proces

Het is een langslepend proces voor Delphine. Al sinds 2013 probeert ze via de rechter erkenning te krijgen dat ze de dochter is van Albert. De moeder van Delphine, Sybille de Selys Longchamps, zou tussen 1966 en 1984 een relatie met de vorst hebben gehad. De zakenman en juridische vader Jacques Boël, heeft eerder DNA-materiaal afgestaan en daaruit is gebleken dat hij niet de biologische vader was van Delphine. De vraag wie nou wél de biologische vader is, is tot op heden onbeantwoord gebleven.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP