Leden van het Belgische koningshuis hebben woensdag de gestorven familieleden herdacht. Voor het eerst was prinses Delphine daarbij, die kort geleden officieel werd erkend als de dochter van koning Albert. Het ging om haar eerste publieke optreden als prinses.

Delphine was samen met haar man Jim, die ook zijn eerste koninklijke optreden had, door koning Filip uitgenodigd in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken. Daar liggen alle gestorven leden van het Belgische koningshuis begraven.

Article continues after the ad

Sober

De herdenking in de kerk vindt jaarlijks plaats, maar vanwege de coronacrisis was die dit jaar wat sober. Vorige jaren was er een mis waar veel familie naar toe kwam, maar dit jaar brachten de koninklijke echtparen om beurten een bezoek aan de kerk om stil te staan bij de overledenen. Het ging onder anderen om koning Filip en koningin Mathilde en koning Albert en zijn echtgenote koningin Paola.

Prinses

Delphine mag zich na jaren van tegenwerking van haar vader sinds vorig jaar oktober prinses noemen. Eerder erkende Albert, de vader van de huidige koning Filip, haar al als zijn biologische dochter.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.