Ons koningspaar Willem-Alexander en Máxima mag dan een onuitputtelijke bron aan middelen tot hun beschikking hebben als het gaat om de beveiliging van hun dochters, zelfs zij kunnen hun kinderen niet tegen alles beschermen. Zoveel werd wel duidelijk toen kroonprinses Amalia op social media ernstig werd bedreigd door Wouter G. De ex-militair blijkt echter een nóg duisterder verleden te hebben dan tot nu toe bekend is gemaakt.

Het nieuws over de bedreigingen aan het adres van prinses Amalia (16) is ingeslagen als een bom. Ex-militair Wouter G. stuurde zeer schokkende berichten naar de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Article continues after the ad

Onder invloed

Voor de rechter beweerde de verdachte de teksten in een opwelling en onder invloed te hebben geschreven. ‘Na wat biertjes besloot ik haar lekker op stang te jagen.’ Volgens bronnen niet bepaald een geloofwaardige lezing van het gebeuren, zeker gezien het feit dat hij zijn bedreigingen vijf avonden achter elkaar op de prinses afvuurde. Geloofwaardiger is Wouters bewering dat hij een en ander onder invloed van drank deed.

De zucht naar alcohol bracht hem namelijk al eerder in de problemen. Nadat de Zwollenaar afzwaaide bij het leger ‘omdat het daar niet meer ging’ zou hij steeds vaker naar de fles hebben gegrepen. ‘Ik zette het op het zuipen en kwam in financiële problemen,’ vertelde Wouter vorig jaar mei. 

Gevangenis

In de interviews die Wouter G. vorig jaar aan Overijsselse media gaf over die voorstelling krijgt hij overduidelijk een slachtofferrol toebedeeld. Maar wie weet wat er kort daarvoor in zijn leven gebeurde, is echter geneigd daar kanttekeningen bij te zetten. Andere media berichtten al over een eerder vergrijp in 2015, waarvoor Wouter zich bij de rechter moest verantwoorden. Dit blijkt te gaan om een doodsbedreiging aan het adres van zijn jongere zus, waarbij de ex-militair een gebaar maakte met een wijsvinger die over de keel glijdt. Een dreigement dat door Wouters zusje heel serieus werd genomen, anders was de zaak wel buiten de rechtbank gebleven.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 19 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.