Wouter G. (31) uit Zwolle zal onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. Hij zit momenteel vast wegens ernstige bedreigen richting prinses Amalia. De voormalig militair stuurde haar verschillende haatdragende berichten via Instagram.

In de pro-formazitting is besloten om zo meer inzicht te krijgen in de psychische toestand van de verdachte. Vervolgens kan bepaald worden of hij ontoerekeningsvatbaar is, om daarna zijn straf te bepalen. Het voorarrest is dan ook opnieuw verlengd door de rechter. Hij verzond onder meer naar de kroonprinses: 'Ja meisje. Er is geen ontkomen aan' en ook 'Mijn haat richting jou wordt steeds groter.' 

Seksuele handelingen

Daar bleef het niet bij. Daarnaast schreef de man in kwestie dat hij de prinses zou opzoeken op haar school in Den Haag, en dat als 'zij wiet zou ruiken, dat hij dat dan was'. Daarnaast zei hij ook seksuele handelingen met haar te willen uitvoeren. Zo zou hij Koningsdag bezoeken en haar dan 'onverwachts op de bek' pakken, luidde het bericht.

Goede vriend

Ook een goede vriend van de prinses, Brent, moest het ontgelden. 'Ik wil je (…) likken en je met mijn (…) laten stikken. Je om Brent laten snikken. Dan steek ik hem in de brand want Brent moet aan de kant’, zou te lezen zijn. 'Ik ben aan het sparen voor een pistool. Ik kom dan uit een riool om iemand neer te schieten.’ 

Article continues after the ad

Bedreigen

Ook Brent zelf ontving bedreigingen van deze persoon. 'Ik denk dat ik een slachtoffertje ga maken. Je weet al wie.' Wouter G. verstuurde de haatdragende berichtende naar een fan-account van Amalia, waarschijnlijk niet wetende dat de prinses hier niet achter zit. Brent en Amalia gaan goed met elkaar om: zo waren ze samen te zien in de kerstmusical en brachten ze gezamenlijk een bezoek aan de Tweede Kamer.

Koningsdag 2020

Hoewel Wouter G. dreigde naar de Koningsdag-evenementen te komen om daar Amalia iets aan te doen, was de prinses gelukkig – net als de rest van Nederland – gewoon thuis afgelopen maandag. Vanuit Paleis Huis ten Bosch maakte de koninklijke familie er het beste van, zo was ook te zien op meerdere foto’s van die dag.

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.