De prinsessen Beatrix, Irene en Margriet zijn ongewild in een hoogoplopend conflict terechtgekomen. De gemeente Soest zou een stuk natuurgrond van de drie zussen gekocht hebben om daar huizen op te bouwen, iets dat tegen het zere been van omwonenden is. Story was er bij toen een bezwaarschrift daartegen bij Beatrix op kasteel Drakensteyn werd afgegeven.

Gaan de prinsessen Beatrix (83), Irene (81) en Margriet (78) in op het klemmende verzoek van talloze bewoners om grondbezit in Soest niet te verkopen? Honderden omwonenden van een groot natuurrijk gebied in Soest hebben de prinsessen gevraagd hun stuk grond niet te verkopen aan de gemeente Soest.

Article continues after the ad

Geheim

Volgens de belangenvereniging Natuurlijk Soestdijk, die de omwonenden hiervoor speciaal in het leven riepen, is de gemeente al anderhalf jaar in het geheim bezig om dit stuk grond in handen te krijgen om er huizen op neer te zetten. ‘We kunnen ons niet voorstellen dat de drie prinsessen hiervan afweten,’ vertelt woordvoerder Chris Visser aan Story. ‘Vooral omdat zij zo begaan zijn met de natuur. Een paar jaar terug hebben zij zich met succes verzet tegen woningbouw in het Borrebos naast Paleis Soestdijk, de plek waar zij zijn opgegroeid.

Handtekeningen

Dit stuk grond ligt precies aan de andere kant van het paleis en prinses Beatrix, prinses Irene en prinses Margriet zijn samen de eigenaressen van dit stuk grond, ter grootte van 4,4 hectare. We hebben berekend dat het stuk grond ongeveer 280.000 euro waard is. Bij verkoop zouden ze dus ieder iets meer dan negentigduizend euro krijgen. Dat is volgens mij een bedrag waar ze niet van wakker liggen als ze het niet zouden krijgen.’ De belangenvereniging startte een petitie om het stuk grond te behouden. ‘Twee weken geleden zijn we begonnen en we hebben inmiddels 250 handgeschreven A4’tjes van omwonenden die het met ons eens zijn en online hebben we ook nog eens vijfhonderd handtekeningen verzameld. Die gaan we aanbieden aan de drie prinsessen in de hoop dat ze ons steunen.’

Door: Karin Riethoven | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 9 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.